Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kai Shun Pro Sho keukenmessen: Japanse messen met een ornamentaal patroon

De Shun Pro Sho-serie van Kai bestaat uit premium keukenmessen die traditioneel Japans aan één zijde geslepen zijn. Eén zijde is voorzien van een decoratief patroon door toepassing van een innovatieve etstechniek terwijl de andere zijde mat gestraald is. Met donkere handgrepen van prachtig pakkahout, in typische traditioneel, Japanse D-vorm. Dit is een 5-delige messenserie met de focus op het snijden van vlees en vis. Binnen deze serie vind je dan ook yanagiba’s en deba’s. Klassieke Japanse keukenmessen voor het trancheren en fileren van vlees en vis.

Lees meer
5 Producten

Karakteristieken van Kai Shun Pro Sho

Zoals eerder benoemd vind je binnen deze serie voornamelijk yanagiba’s en deba’s. Dit zijn klassieke Japanse keukenmessen voor vlees en vis. De yanagiba is een lang mes dat gebruikt wordt voor het snijden van sashimi. Een yanagiba heeft een lang lemmet waarmee je in één haal door een stuk vlees of vis snijdt. Je voorkomt hiermee een zagende beweging en krijgt zo het mooiste resultaat. Deba-messen zijn Japanse trancheermessen. Ontworpen voor het fileren van vis (graten en wervels) en schaaldieren. Om bestand te zijn tegen breuken is het lemmet van een deba een stuk dikker dan dat van een normaal keukenmes.

Shun Pro Sho lemmet

Kenmerkend voor deze serie is de lemmetafwerking en de slijping. Eén zijde is voorzien van een ornamentaal patroon door toepassing van een innovatieve etstechniek. De lemmeten zijn gemaakt van VG10-staal, een roestvast Japans staalsoort, met een hoge hardheid van 61 HRC. De lemmeten zijn aan één zijde geslepen onder een hoek van 45 graden. De andere zijde is vlak en hol waardoor er tijdens het snijden een “luchtbubbel” ontstaat. Daarmee wordt de wrijvingsweerstand beperkt voor een perfect en recht snijresultaat. Bij uitstek gewenst voor het maken van sushi.

Shun Pro Sho handgreep

De handgrepen zijn gemaakt van zwart pakkahout en delen veel overenkomsten met de bekende Shun Classic-serie van Kai. De handgrepen zijn gemaakt in typische traditioneel, Japanse D-vorm. Deze asymmetrische D-vorm zorgt ervoor dat de handgreep comfortabel in de hand ligt tijdens het gebruiken. Het donkere pakkahout steekt mooi af tegen het gepolijste lemmet en uiteinde van de handgreep.

German Design Award 2019 Special Mention

De Shun Pro Sho-serie is onderscheiden met de German Design 2019 Special Mention. Een terechte bevestiging van de kwaliteit voor deze prachtige messenserie.