Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Sakai Takayuki Tokujo: Japanse keukenmessen van de beste kwaliteit

Sakai Takayuki Tokujo-keukenmessen zijn specialistische en traditionele Japanse keukenmessen. Tokujo betekent ‘de beste kwaliteit’ in het Japans. Nu is ‘de beste’ een serieuze uitspraak. Of het echt de beste is weten we niet zeker, maar in de buurt komen ze zeker! Het zijn messen van hoge kwaliteit en uitstekende afwerking. In de serie komen enkele zeer specifieke messen voor. Neem bijvoorbeeld de palingmessen. Door de specifieke taken, bijzondere slijping en het gebruikte staal raden we het af deze serie te gebruiken als je nog geen ervaring hebt met Japanse messen.

Lees meer
18 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Eigenschappen van de Sakai Takayuki Tokujo

Staal met een bijzondere slijping

De messen hebben een kern van White #2 Steel. Ook wel ‘Shirogami #2’ genoemd. Het is een zeer zuiver koolstofstaal dat ze tot een extreem hoge hardheid harden. Hierdoor kunnen ze het mes flinterdun uitslijpen en maken ze de messen ongekend scherp. De messen zijn eenzijdig geslepen. Door deze slijping duwt de snede de plakjes van het lemmet af. Om het snijden nog soepeler te maken, is de andere zijde van het lemmet hol geslepen. Door deze subtiele holte zit er altijd een beetje lucht tussen het ingrediënt en het mes voor een zo laag mogelijke weerstand! Hierdoor is het mogelijk om extreem dunne en delicate plakjes te snijden.

Sakai Takayuki Tokujo: handgreep van magnoliahout en buffelhoorn

De traditionele achthoekige handgreep is gemaakt van magnoliahout. Een lichte houtsoort van zowel kleur als gewicht. De krop is gemaakt van zwart buffelhoorn. Houdt er rekening mee dat hout en hoorn natuurproducten zijn. Het product dat je thuis ontvangt kan afwijken in patroon en kleur. De gebruikte materialen blijven altijd gelijk.