Sakai Takayuki 33-Layer Damascus keukenmessen: een smaakvolle mix van diverse stijlen
Sakai Takayuki 33 Layers Damascus keukenmessen worden met de hand gemaakt in Japan. Een beeldschone symbiose tussen het Japanse messen maken en een westerse handgreep met drie klinknagels. Een plaatje om te zien, maar ook geweldig om mee te snijden. Met dit Sakai Takayuki 33 Layers Damascus-keukenmes til jij jouw culinaire ambities naar een hoger niveau.
Eigenschappen van de Sakai Takayuki 33 Layer Damascus serie
VG10-damaststalen lemmet
Alle messen uit de serie hebben een lemmet met een kern van VG10 met verschillende lagen damast daaromheen gevouwen. De bovenste helft van het lemmet is gehamerd, ook wel ‘tsuchime’ genoemd. Dit zorgt voor een bijzonder contrast op het lemmet, maar is ook functioneel. Dankzij de gehamerde textuur blijven etenswaren minder snel aan het lemmet kleven.
Klassiek Japans geslepen
Een fijne eigenschap van VG10 is dat het zich gemakkelijk laat onderhouden. Zo slijp je het lemmet heel gemakkelijk vlijmscherp. En die scherpte behoudt het ook nog eens prima. Bovendien is VG10 roestvast, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.
Westerse handgreep
Het bijzonder ogende lemmet wordt gecompleteerd door een westerse handgreep van Spaans mahoniehout. Een houtsoort met een warme uitstraling en een dieprode kleur. Vastgezet met klinknagels en een RVS bolster. Het resultaat van deze combinatie is een serie messen met een mix van diverse stijlen. Een zeer smaakvolle mix die gegarandeerd opvalt. Zowel qua uiterlijk als qua prestaties.