Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Sakai Takayuki Blue 2 Steel: Japanse keukenmessen op hun best

De Sakai Takayuki Blue 2 Steel-serie bevat verschillende messen die je normaliter alleen maar in Japan tegenkomt. Messoorten als een mukimono of een fuguhiki zie je in de Europese keuken nauwelijks terug. Met de Sakai Takayuki Blue 2 Steel-serie zijn deze messen toch bereikbaar voor Europese kookfanaten.

Lees meer
8 Producten

Sakai Takayuki Blue 2 Steel: staal met een bijzondere slijping

Blue 2 staal

De naam van de serie geeft het eigenlijk al aan. De messen zijn gemaakt van Blue 2 Steel. Ook wel Aogami #2 genoemd. Heel letterlijk genomen betekent ‘aogami’ in het Japans 'blauw papier'. Vernoemd naar het papier waarin de fabrikant Hitachi het staal verpakt. Het is een zeer zuiver koolstofstaal waaraan kleine hoeveelheden chroom en wolfraam zijn toegevoegd. Dat maakt het staal wellicht iets minder traditioneel, maar hierdoor is Blue Paper Steel beter bestand tegen corrosie of chipping en is het ook beter te slijpen dan puur koolstofstaal.

Eenzijdig geslepen

Minstens net zo bijzonder als het staal is de slijping. De messen zijn eenzijdig geslepen. Door deze slijping duwt de snede de plakjes van het lemmet af. De andere zijde van het lemmet is hol geslepen. Door deze subtiele holte zit er altijd een beetje lucht tussen het ingrediënt en het mes voor een zo laag mogelijke snijweerstand. Hierdoor is het mogelijk om extreem dunne en delicate plakjes te snijden. Wel betekent dit dat dit écht rechtshandige messen zijn.

Handgreep van ebbenhout en buffelhoorn

De traditionele achthoekige handgreep is gemaakt van ebbenhout. Een donkere en harde houtsoort die niet alleen erg fraai is, maar ook goed bestand is tegen vocht. De krop is gemaakt van zwart buffelhoorn. Houd er rekening mee dat hout en hoorn natuurproducten zijn. Het product dat je thuis ontvangt kan afwijken in patroon en kleur. De gebruikte materialen blijven altijd gelijk.