Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Güde Alpha Olive: handgemaakte kwaliteitsmessen uit Duitsland

De Güde Alpha Olive-serie combineert de degelijkheid van Duits staal met een handgreep van zeer sierlijk olijfhout. Net als de keukenmessen uit de 'normale' Alpha-serie zijn de messen uit de Alpha Olive-serie van Güde grotendeels met de hand gemaakt volgens oude Duitse tradities. Van de grote Güde Alpha Olive-koksmessen tot de kleine Güde Alpha Olive-schilmesjes. De handgreepschalen van de serie Alpha Olive zijn gemaakt van geselecteerd olijfhout dat tot wel 500 jaar oud is. De nerf heeft een sierlijke en duidelijke variatie tussen licht- en donkerbruin. Dit maakt van elk mes een elegant exemplaar.

Lees meer
17 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Eigenschappen Güde Alpha Olive keukenmessen

Staalsoort Güde Alpha Olive keukenmessen

Het lemmet van Güde Alpha Olive-keukenmessen is gemaakt van ijsgehard chroom-vanadium-molybdeenstaal met een hardheid van ongeveer 57-58 HRC. Het kiezen van het juiste staal voor messen is echter een complexe taak. Het staal moet hard genoeg zijn om duurzaamheid te bieden, maar niet té hard want anders breekt het. Tegelijkertijd mag het ook niet te zacht zijn, anders wordt het mes te snel bot. Nadat de messen zijn gesmeed en geslepen, volgt het zogenaamde ijsharden. De messen worden afgekoeld tot -80 °C om de microstructuur in het lemmetstaal te verbeteren. Zo ontstaat er een roestvast en hard lemmet dat niet snel breekt!

Handgreepmateriaal Güde Alpha Olive keukenmessen

De handgreepschalen zijn gemaakt van geselecteerd olijfhout dat tot wel 500 jaar oud is. Het olijfhout is hard en olieachtig. Dit zorgt ervoor dat het hout goed bestand is tegen vocht. De nerf heeft een sierlijke en duidelijke variatie tussen licht- en donkerbruin. De handgreepschalen zitten met klinknagels vastgeklonken aan de rest van de handgreep. Een traditionele en zeer sterke keuze.

De voorste bolster tussen de handgreep en het lemmet, dient als vingerbescherming en balansgewicht. De metalen bolster aan het einde van de handgreep geeft het mes zijn herkenbare profiel en zorgt ook voor de juiste balans van het mes. De messen hebben allemaal een full-tang ontwerp. Dit zie je aan het staal dat in zijn geheel doorloopt in de handgreep. Dit zorgt voor een uitstekende balans van het gewicht. De bolsters en het full-tang ontwerp maken de Güde-keukenmessen zeer geschikt voor iedereen die graag een iets zwaarder keukenmes gebruikt.