Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Güde Alpha: handgemaakte kwaliteitsmessen uit Duitsland

De Güde Alpha-serie is de meest uitgebreide serie van Güde. Zowel professionele als hobbykoks kunnen hier hun favoriete mes vinden. Van grote Güde Alpha koksmessen tot kleine Güde Alpha schilmesjes. De messen uit de Alpha-serie zijn grotendeels met de hand gemaakt volgens oude Duitse tradities. De keukenmessen zijn te herkennen aan de zwarte handgreep van Hostaform. Een zeer harde kunststof die goed bestand is tegen vocht en hitte. Volgens Güde zorgt dit ervoor dat je de messen zelf kunst schoonmaken in de vaatwasser!

Lees meer
12 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen Güde Alpha keukenmessen

Staalsoort Güde Alpha keukenmessen

Het lemmet van Güde Alpha-keukenmessen is gemaakt van ijsgehard chroom-vanadium-molybdeenstaal met een hardheid van ongeveer 57-58 HRC. Het kiezen van het juiste staal voor messen is echter een complexe taak. Het staal moet hard genoeg zijn om duurzaamheid te bieden, maar niet té hard want anders breekt het. Tegelijkertijd mag het ook niet te zacht zijn, anders wordt het mes te snel bot. Nadat de messen zijn gesmeed en geslepen, volgt het zogenaamde ijsharden. De messen worden afgekoeld tot -80 °C om de microstructuur in het lemmetstaal te verbeteren. Zo ontstaat er een roestvast en hard lemmet dat niet snel breekt!

Handgreepmateriaal Güde Alpha keukenmessen

De handgreep is gemaakt van Hostaform. Een zeer harde kunststof die goed bestand is tegen vocht en hitte. Dit maakt deze messen, volgens Güde zelf, de messen zelfs geschikt voor in de vaatwasser. De handgreepschalen zitten met klinknagels vastgeklonken aan de rest van de handgreep. Een traditionele en zeer sterke keuze.

De voorste bolster tussen de handgreep en het lemmet, dient als vingerbescherming en balansgewicht. De metalen bolster aan het einde van de handgreep geeft het mes zijn herkenbare profiel en zorgt ook voor de juiste balans van het mes. De messen hebben allemaal een full-tang ontwerp. Dit zie je aan het staal dat in zijn geheel doorloopt in de handgreep. Dit zorgt voor een uitstekende balans van het gewicht. De bolsters en het full-tang ontwerp maken de Güde-keukenmessen zeer geschikt voor iedereen die graag een iets zwaarder keukenmes gebruikt.