Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2025
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Zwilling Diplôme keukenmessen: ontworpen voor en door veeleisende koks

De keukenmessen van Zwilling Diplôme zijn ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde kookopleiding Le Cordon Bleu. Dit resulteert in eersteklas keukenmessen, gemaakt in de Miyabi-fabriek in Seki Japan. Duitse degelijkheid, Franse finesse en Japans vakmanschap: het komt allemaal samen in de Diplôme-serie.

Lees meer
0 Producten

Eigenschappen van Zwilling Diplôme

Lemmet van hard en roestvaststaal

Wat direct opvalt is de manier waarop de contouren van de snede bij de Zwilling Diplôme-messen behandeld zijn. Deze rand geeft ieder mes een bijzondere en sierlijke uitstraling. Het lijkt alsof hier twee staalsoorten samenkomen, terwijl het lemmet toch echt gemaakt is van één soort staal: FC61. Een roestvaste en vooral harde staalsoort, mede dankzij een FRIODURx2-ijshardingsproces. Door het weglaten van een krop kan het gehele snijvlak benut worden. Zowel bij het snijden als bij het slijpen. De messen hebben een zeer scherpe snede met een geringe slijphoek, als gevolg van de traditioneel Japanse Honbazuke-slijpwijze. Hierbij wordt ieder mes in drie fasen vakkundig geslepen en gestropt. Het lemmet is hierdoor scherp van de punt tot en met de hiel.

Handgreep van onderhoudsvriendelijk kunststof

De ergonomisch gevormde handgreep van Zwilling Diplôme sluit naadloos aan bij het lemmet. De greep is zo gevormd dat hij comfortabel in de hand ligt, waardoor je onvermoeibaar blijft snijden. Daarbij is de handgreep gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal. De geheel doorlopende tang en de drie klinknagels geven de handgreep een tijdloze look. Als finishing touch zijn er aan weerszijden van de tang subtiele blauwe lijnen aangebracht. Een fraai detail dat refereert aan Le Cordon Bleu.

Onderhoud van Zwilling Diplôme

De Zwilling Diplôme-messen kun je, net als alle goede keukenmessen, beter niet in de vaatwasser doen. Was ze altijd met de hand af. Dan blijft de handgreep mooi en wordt het mes minder snel bot.