De Zwilling Gourmet santoku met kuiltjes is je go-to keukenmes voor diverse toepassingen. De santoku is het Japanse koksmes, genoemd naar de drie toepassingen in de keuken: plakjes snijden, blokjes snijden en fijnsnijden. Een santoku is daarmee ideaal voor het bereiden van vlees, vis en groenten. Door de kuiltjes komt er lucht tussen het lemmet en snijwaren, waardoor er niks aan het lemmet blijft plakken. Met het hoge lemmet ‘schep’ je het gesneden product vervolgens direct in de pan. Het mes maakt onderdeel uit van de Gourmet-serie van Zwilling. Een uitgebreide serie keukenmessen die perfect is voor de beginnende kok!
Zwilling Gourmet: klassieke, vertrouwde keukenmessen
Ieder mes uit de Gourmet-serie is gemaakt uit één stuk staal. Roestvast en Friodur-ijsgehard, zoals we wel vaker zien bij keukenmessen van Zwilling. Tijdens dit speciale proces wordt het staal in meerdere stappen aan extreme temperaturen onderworpen. Naderhand wordt ieder mes met laserprecisie geslepen. Een uitmuntende combinatie die ervoor zorgt dat de scherpte, duurzaamheid, roestbestendigheid en het scherptebehoud enorm goed is.
Het lemmet loopt volledig door in de handgreep, ook wel full-tang genoemd. De krop ontbreekt, dus je kunt het gehele lemmet gebruiken tijdens het snijden. Ook is ieder mes hierdoor net iets lichter, makkelijker te manoeuvreren en handiger bij te slijpen op een slijpsteen. De handgreep is gemaakt van POM en vastgezet met drie klinknagels: klassiek maar effectief. Ieder mes is mooi in balans en ligt prettig in de hand.
Door de gebruikte materialen mogen de Zwilling Gourmet-messen in de vaatwasser. Zelf adviseren wij echter om de messen met de hand af te wassen. Zo hebben de messen niet te lijden onder het afwasmiddel en de onvermijdelijke ‘botsen’ in een afwasmachine. Hierdoor houd je de messen langer mooi.
Verschil tussen Gourmet en Twin Gourmet
De Zwilling Gourmet-serie heeft enorm veel weg van de Twin Gourmet-serie. Hetzelfde tijdloze, klassieke ontwerp met drie klinknagels. Hetzelfde Friodur-ijsgeharde lemmet zonder krop. Toch zijn er verschillen. Het voornaamste zichtbare verschil is het Zwilling-logo op de middelste van de drie klinknagels bij de Gourmet-serie. Het grootste verschil zit hem echter in waar de messen gemaakt worden. Waar de Twin Gourmet-messen in Spanje geproduceerd werden, komen de Gourmet-messen ‘gewoon’ uit Duitsland. Wel zo vertrouwd.