Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Robert Herder 1922 messen: topkwaliteit naar klassiek Duits ontwerp

De karakteristieke Robert Herder 1922 messen zijn gemaakt naar een klassiek ontwerp uit 1922. Doordat de lemmeten van deze keukenmessen erg dun zijn uitgeslepen, snijden ze erg fijn. Snijden heeft immers te maken met het overbruggen van weerstand. Hoe dunner het mes, hoe soepeler het snijden gaat. Hierin blinken de 1922-messen dan ook uit.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Robert Herder 1922 messen

Koolstofstalen lemmeten

De lemmeten van de 1922-messen zijn gemaakt van koolstofstaal. Dit is scherper te slijpen dan roestvast staal en behoudt zijn scherpte beter. Nadeel is dat het niet roestvast is. Deze messen vergen dan ook een speciale behandeling. Direct na gebruik dienen ze met de hand (!) te worden afgewassen en gedroogd. Laat je het mes nat liggen, of met etensresten op het staal, dan zal het onherroepelijk gaan roesten. Na verloop van tijd vormt zich een patina op het lemmet. Het staal zal hierdoor steeds roestvaster worden. Het snijden van zure producten blijft echter altijd opletten.

Greepmaterialen van Robert Herder 1922 messen

De Robert Herder 1922 messen zijn leverbaar met verschillende heftmaterialen. Zo kun je kiezen uit pruimenhout en walnotenhout. Beide zeer fraaie houtsoorten die prachtig zullen staan in iedere keuken.

Robert Herder Manufactur

Robert Herder messen worden niet gemaakt in een fabriek, maar in een relatief kleinschalige werkplaats. Vrijwel alles wordt met de hand gedaan. Hierdoor zijn de levertijden soms iets langer dan die van concurrerende merken die op fabrieksproductie draaien.