Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Robert Herder K-serie: diverse handgreepmaterialen

Robert Herder staat erom bekend dat ze andere keuzes maakt dan veel andere messenfabrikanten als het om materaalgebruik gaat. De voorkeur van Robert Herder gaat uit naar een harde staalsoort. In veel gevallen is dit koolstofstaal met een aandeel carbon van minimaal 1%. Dit staal is wel gevoeliger voor corrosie en het moet dus met zorg behandeld worden.

Lees meer
19 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Robert Herder K serie

De staalsoort en de traditionele 'Dünnschliff' van de messen belonen deze zorg in de vorm van het snijgenot dat deze messen leveren. De scherpte en het scherptebehoud staan op een hoger niveau dan de meeste concurrenten halen. De slijpwijze van de messen in de K-serie wordt de 'Kesselschen Walkschliff' genoemd. Dit is een handmatige slijpmethode. Het is arbeidsintensief maar het resultaat is de moeite waard.

Een lemmet van koolstofstaal

De messen met koolstofstaal hebben een hoge hardheid van 60 HRC. De roestbestendige messen uit de K-serie benaderen de messen van carbonstaal op het gebied van hardheid en scherptebehoud. Alle messen uit de K-serie hebben een slank en met glooiende lijnen vormgegeven handgreep dat met klinknagels is bevestigd aan het staal. De afwerking is uiterst glad. De overgang tussen handgreep en staal is eigenlijk niet te voelen. Het vakmanschap spat van deze messen af.