Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Robert Herder molenmesjes: op en top kwaliteit

Het Robert Herder Molenmes is het meest populaire keukenmes van de afgelopen 100 jaar. Geroemd om de extreme scherpte en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dit het beste schilmes wat er is. Molenmesjes worden al tientallen jaren gemaakt en gaan eigenlijk ook net zo lang mee. Oog voor detail, hoge afwerking en de unieke snijeigenschappen maken het Robert Herder molenmesje bijna onmisbaar in je keuken.

Lees meer
19 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van het Molenmes

De messen worden op ambachtelijke wijze gemaakt en geslepen in het Duitse Solingen. De messen worden dun uitgeslepen en ‘blauwgepolijst’. Veel handwerk is nodig om het gewenste resultaat te halen, maar het blijkt de moeite waard. De scheermes-achtige scherpte komt enerzijds door de klassieke Solinger Dünnschliff. Het koolstofstaal wat gebruikt is voor het lemmet, is de andere bepalende factor. Hierdoor snijdt het molenmes scherper dan vrijwel ieder ander schilmesje. Doordat er relatief veel koolstof in het staal zit is het lemmet erg hard, maar hierdoor niet roestvast. Dit betekent dat het mesje snel verkleurt. Hoe je een molenmes moet onderhouden om er het langst plezier van te hebben? Je leest er alles over in ons infotopic: Hoe onderhoud ik mijn molenmesje?