Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Robert Herder molenmesjes: op en top kwaliteit

Het Robert Herder Molenmes is het meest populaire keukenmes van de afgelopen 100 jaar. Geroemd om de extreme scherpte en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dit het beste schilmes wat er is. 

Molenmesjes worden al tientallen jaren gemaakt en gaan eigenlijk ook net zo lang mee. Het oudste molenmesje, voor zover bekend, is ruim 60 jaar oud, maar nog net zo scherp als toen het de fabriek verliet. Oog voor detail, hoge afwerking en de unieke snijeigenschappen maken het Robert Herder molenmesje bijna onmisbaar in je keuken.

Molenmes lemmet

De messen worden op ambachtelijke wijze gemaakt en geslepen in het Duitse Solingen. De messen worden dungeslepen ('Dünnschliff') en blauwgepolijst. Veel handwerk is nodig om het gewenste resultaat te halen, maar het blijkt de moeite waard.

De scheermes-achtige scherpte komt enerzijds door de klassieke Solinger Dünnschliff. Het koolstofstaal wat gebruikt is voor het lemmet, is de andere bepalende factor. Hierdoor snijdt het molenmes scherper dan vrijwel ieder ander schilmesje. Doordat er relatief veel carbon in het staal zit is het lemmet erg hard, maar hierdoor niet roestvast. Dit betekent dat het mesje snel verkleurt. Hoe je een molenmes moet onderhouden om er het langst plezier van te hebben? Je leest er alles over in ons infotopic: hoe onderhoud ik mijn molenmesje?