Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Lion Sabatier Edonist: evolutie van het traditionele Sabatier-mes

Lion Sabatier Edonist-messen zijn een unieke symbiose van decennia Franse culinaire ervaring en ultramodern design. Een ware evolutie van het traditionele Sabatier-mes. De mix van traditionele invloeden en een eigentijds design maken deze Sabatier-messen gewild onder hobbykoks met een voorkeur voor Franse producten.

Lees meer
14 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten

Vakmanschap

Ze worden gesmeed in het Franse Thiers, het kloppend hart van de Franse messenindustrie. Elk keukenmes wordt daar door een vakspecialist gesmeed uit één stuk staal en met de hand gepolijst. De Edonist-serie is verkrijgbaar met een witte of zwarte handgreep. Welke kleur past bij jouw interieur?

Lion Sabatier Edonist: materialen en gebruik

Kracht en balans

Lion Sabatier Edonist-messen zijn extreem licht en hebben een dunne handgreep. De combinatie van deze kenmerken geven je in het gebruik een gevoel van kracht en balans. De dunne slijping van de messen zorgt daarnaast voor een lage snijweerstand. Hierdoor ben je in staat etenswaren eenvoudig en met grote precisie in iedere vorm te snijden.

Het lemmet

Het lemmet van de messen in deze serie werd oorspronkelijk gemaakt van X50CrMov15-staal. Een aantal jaren geleden is Lion Sabatier echter begonnen met het toevoegen van stikstof tijdens het productieproces. Hierdoor is het staal nóg harder, 57-59 HRC. Het resultaat is een mes waarmee je nog soepeler snijdt. Deze staalsoort heeft de naam 4116 Nitro+.

Veilig

Het mes is vervaardigd uit één stuk staal dat geheel doorloopt in de handgreep. De krop loopt door tot aan de hiel van het lemmet. Dit geeft een veilig gevoel. Je komt immers niet direct in aanraking met de snede. De rug van het lemmet is licht afgerond, zodat je een comfortabele grip hebt tijdens het snijden.

Duurzaam en onderhoudsarm

De handgrepen sluiten naadloos aan op het lemmet en zijn gemaakt van POM. Dit is een zeer duurzame en onderhoudsvriendelijke kunststofsoort. Stalen klinknagels houden de handgrepen op hun plek. Het verlengde van het lemmet wordt smaller richting de achterkant van de handgreep en contrasteert met de breder wordende POM-greepdelen. Een subtiel accent dat toont hoeveel zorg er aan het design besteed is.

Lion Sabatier

Lion Sabatier wordt geassocieerd met hoogwaardige keukenmessen. Het bedrijf is genoemd naar de oprichter, Lion Sabatier. Het merk Lion Sabatier staat nog steeds bekend om zijn kwaliteitsmessen, maar bij het kopen van Sabatier-messen is het belangrijk om de specifieke oorsprong en reputatie van de fabrikant te onderzoeken.