Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Lion Sabatier Idéal Saveur: geniet van het moment

De messen van de Lion Sabatier Idéal Saveur-serie brengen het beste van twee werelden samen: de tijdloze elegantie van traditionele vormen, gecombineerd met moderne en verfijnde materialen. Vervaardigd in het hart van de Franse messenindustrie, Thiers, worden deze messen door vakmensen gesmeed en met zorg met de hand gepolijst. Met de Lion Sabatier Idéal Saveur-messen haal je een stukje van de rijke Franse kooktraditie naar jouw keuken.

Lees meer
17 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Kenmerken Lion Sabatier Idéal Saveur

Lion Sabatier Idéal Saveur lemmet

Het lemmet van de messen is gemaakt van Frans 4116N-staal. Dit is een verbetering op standaard 1.4116-staal. Het is een roestvaste staalsoort dat door extra toevoeging van stikstof nog harder, sterker en slijtvaster is. Het lemmet loopt in het geheel door in de handgreep en de bolster loopt door tot aan de hiel van het lemmet. Hierdoor is de balans uitmuntend en de bolster zorgt er tevens voor dat je vinger niet snel in aanraking komt met de scherpe snede van het mes.

Lion Sabatier Idéal Saveur handgreep van pakkahout

De slanke handgreep is gemaakt van gekleurd pakkahout. Dit is een hout- en harscomposiet dat erg slijtvast is. Het kan bovendien goed tegen warmte en vocht. En het blijft kleurecht. Dat maakt de handgreep vrijwel onderhoudsvrij. Toch raden we het af om het mes in de vaatwasser te doen. Door de hoge hitte en sterke afwasmiddelen kan het pakkahout minder mooi worden. De handgreep heeft afgeronde randen en. Hierdoor liggen deze messen erg fijn in de hand. De drie messing klinknagels zijn niet alleen een extra sierlijk accent, ze zorgen er ook voor dat de handgreep stevig vast zit gemaakt aan de full-tang constructie.

Lion Sabatier

Lion Sabatier wordt geassocieerd met hoogwaardige keukenmessen. Het bedrijf is genoemd naar de oprichter, Lion Sabatier. Het merk Lion Sabatier staat nog steeds bekend om zijn kwaliteitsmessen, maar bij het kopen van Sabatier-messen is het belangrijk om de specifieke oorsprong en reputatie van de fabrikant te onderzoeken.