Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Stof- en kleermakersscharen: geknipt voor elke stof

Kleermakers- of stofscharen wijken qua vormgeving af van andere schaarsoorten. Stof tot nadenken. Maar eigenlijk zijn er maar 2 grote verschillen. Zo zijn de 2 ogen vaak asymmetrisch, waarbij je het langwerpige oog tijdens het knippen onderaan houdt. Hierdoor haal je de schaar gemakkelijk onder een groot stuk stof door. Verder hebben stofscharen doorgaans een lange en vlijmscherpe snede. Dit verbetert de precisie en voorkomt dat je in het stof blijft hangen en rafels veroorzaakt.

Lees meer
8 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Hoe kies je een goede stof- en kleermakersschaar?

Uiteraard verkopen we alleen kleermakersscharen van topkwaliteit. We willen het namelijk niet op ons geweten hebben dat je je kostbare stof moet weggooien omdat een schaar het onherstelbaar heeft beschadigd. Daarom adviseren we ook om iets meer te investeren in een goede stofschaar, dan een goedkope variant te kiezen die na enkele knipbeurten niet meer bruikbaar is.

Verder is het van belang te beseffen dat een stofschaar niet voor niets een stofschaar heet. Koop je een goede stofschaar, zorg er dan voor dat je deze niet in de keukenlade bewaart. Voor je het weet zet je de schaar dan een keer per ongeluk in een stuk papier of vieze voedselverpakking. Dat maakt de schaar vies, maar ook snel bot. Dit geldt ook voor de gewone huishoudschaar, maar het effect is op een stofschaar aanmerkelijk groter. Dit komt doordat deze onder een veel kleinere hoek is geslepen, waardoor de snede smaller, scherper, maar dus ook kwetsbaarder is. Een kleermakersschaar is echt alleen bedoeld om stoffen mee te knippen.

Professionele kleermakersscharen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, koolstofstaal of titanium. Deze materialen behouden lang hun scherpte en duurzaamheid, zelfs bij intensief gebruik.

Veelgestelde vragen over stof- en kleermakersscharen