Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & Snijden

Stof- en kleermakersscharen

Kleermakers- of stofscharen wijken qua vormgeving af van andere schaarsoorten. De twee ogen zijn vaak asymmetrisch, waarbij je het langwerpige oog tijdens het knippen onderaan houdt. Hierdoor kun je de schaar onder een groot stuk stof doorhalen. Verder hebben stofscharen doorgaans een extra scherper snede, om te voorkomen dat je in het stof blijft 'hangen' en rafels veroorzaakt.

Met dit laatste punt in het achterhoofd verkopen we alleen kleermakersscharen van topkwaliteit, zoals Zwilling ze maakt. We willen het namelijk niet op ons geweten hebben dat je je kostbare stoffen moet weggooien, doordat een schaar ze onherstelbaar beschadigt. Daarom adviseren we ook om iets meer te investeren in een goede schaar, dan een goedkope variant te kiezen die na enkele knipbeurten niet meer bruikbaar is.

Verder is het van belang te beseffen dat een stofschaar niet voor niets een stofschaar heet. Koop je een goede stofschaar, zorg er dan voor dat je deze niet in de keukenlade bewaart. Voor je het weet zet je de schaar dan een keer per ongeluk in een stuk papier en dat is funest voor de snede. Dit geldt ook voor de gewone huishoudschaar, maar het effect is op een stofschaar aanmerkelijk groter. Dit komt doordat deze onder een veel kleinere hoek is geslepen, waardoor de snede smaller en dus kwetsbaarder is. Een kleermakersschaar is echt alleen bedoeld om stoffen mee te knippen.