Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

How-to

Hoe gebruik je wetsteenhulpjes?

Hoe voorkom je krassen bij het gebruik van wetsteenhulpjes?

De wetsteenhulpjes van Global-Minosharp zijn aan de binnenzijde voorzien van een kunststof afwerking. Desalniettemin krijgen wij af en toe vragen van klanten die toch last hebben van een zichtbare streep op het lemmet. Vaak wordt dan gesproken over krassen, maar in de praktijk gaat het juist vaak over een soort polijstend effect van het kunststof.

Voorkomen is erg makkelijk

Een dubbel laagje schilderstape kan dit eenvoudig voorkomen. Wij raden dan ook altijd aan een dubbele laag schilderstape over het contactoppervlak met het lemmet te plakken om teleurstelling te voorkomen. Bekijk ook de video:

N1cqs7xn3ZM

Even afspoelen na het slijpen

Naast het plakken van de tape raden wij ook aan om het mes met wetsteenhulpje even onder de kraan te houden na het slijpen, voor je het hulpje verwijdert. Mocht er dan wat slurry van het slijpen onder het hulpje zijn gaan zitten, dan trek je daarmee geen krassen meer in het lemmet.

Conclusie

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar wanneer je bovenstaande tips volgt is de eventuele kans op krassen zeer minimaal. Veel slijpplezier en denk om je vingers!