Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Hoe gebruik je wetsteenhulpjes?

Hoe voorkom je krassen bij het gebruik van wetsteenhulpjes?

Wetsteenhulpjeshelpen je een vaste slijphoek te houden bij het slijpen op wetstenen. Je bevestigt ze op de rug van het lemmet en laat ze vervolgens rusten op de slijpsteen. Zo voorkom je een onevenredig geslepen snede. Er zit echter een klein nadeel aan: we hulpjes kunnen hun sporen achterlaten op het lemmet, iets waar je niet op zit te wachten.

De wetsteenhulpjes van Global-Minosharp zijn weliswaar aan de binnenzijde voorzien van een kunststof afwerking. Desalniettemin krijgen wij af en toe opmerkingen van klanten die toch last hebben van een zichtbare streep op het lemmet. Vaak wordt dan gesproken over krassen, maar in de praktijk gaat het juist vaak over een soort polijstend effect van het kunststof. Hoe dan ook: je kunt dit voorkomen.

Voorkomen is erg makkelijk

Dit kun je namelijk doen middels het plakken van schilderstape op de plek waar je de wetsteenhulpjes op het lemmet schuift. Wij raden altijd aan een dubbele laag schilderstape over het contactoppervlak met het lemmet te plakken om teleurstelling te voorkomen. Onderstaande video demonstreert dit:

Even afspoelen na het slijpen

Naast het plakken van de tape raden wij ook aan om het mes met wetsteenhulpje even onder de kraan te houden na het slijpen, voor je het hulpje verwijdert. Mocht er dan wat slurry van het slijpen onder het hulpje zijn gaan zitten, dan trek je daarmee geen krassen meer in het lemmet.

Conclusie

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar wanneer je bovenstaande tips volgt is de eventuele kans op krassen zeer minimaal. Veel slijpplezier en denk om je vingers!

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 2,95.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland