Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Opinel Le Petit Chef: een keukenavontuur voor kinderen

De Opinel Le Petit Chef-serie is ontworpen met de culinaire ontwikkeling van kinderen in het achterhoofd. Met deze messen maken kinderen op een veilige manier kennis met het koken, terwijl ze volwaardig meedoen.

Lees meer
5 Producten

Eigenschappen van de Opinel Le Petit Chef serie

Veiligheid voor alles

Bij deze serie heeft veiligheid topprioriteit. Ieder mes in deze serie heeft een ronde ring van kunststof die op natuurlijke wijze zorgt dat kleine vingertjes niet in de buurt van scherpe snedes komen. Het wordt zo haast onmogelijk om het mes verkeerd vast te houden. Om ook de andere hand te beschermen is er een vingerbeschermer zodat kinderen al vroeg leren werken met de ‘kattenklauw’-techniek die professionele chefs dagelijks gebruiken.

Kwaliteit en eenvoud

Opinel is een oer-Frans merk dat bekend staat om haar kwaliteit en eenvoud, en het combineren van die voordelen met een aantrekkelijke prijs. Messen in de Petit Chef-serie hebben een lemmet van Sandvik 12C27-staal. Een staalsoort die bekend staat om haar corrosiebestendigheid en prima scherptebehoud. De handgrepen zijn gemaakt van fraai hout.

Echt ontworpen voor kinderen

Soms zie je wel eens kinderkeukenmessen die wel kleiner zijn dan normale keukenmessen. Dan is een bestaand model wat ingekrompen en zou het voor kinderen geschikt moeten zijn. Echter wordt dan vaak toch onvoldoende rekening gehouden met de veiligheid. Maar in dit geval zijn de messen vanaf een blank stuk papier ontworpen met kinderen in gedachten.

Wist je trouwens dat Opinel ook zakmessen voor kinderen maakt?