Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Het belang van mesbeschermers

Een messenset is kostbaar, dus daar wil je zo lang mogelijk plezier van hebben. De manier waarop de messen opgeborgen worden hebben veel invloed op de levensduur en kwaliteit van de messen. Daarom is het bij het kopen van nieuwe messen belangrijk ook na te denken over het opbergen van de messen.

Er zijn tal van opbergmogelijkheden voor keukenmessen op de markt om je messen in perfecte staat te houden. De keuze voor de manier van opbergen hangt af van de wensen, het gebruik van de messen en de smaak van de gebruiker. Hieronder hebben we de meest voorkomende opbergmogelijkheden op een rijtje gezet, gebaseerd op gebruik.

Design in je keuken

Heb je je messen graag altijd bij de hand en laat je deze graag zien in de keuken, dan kun je kiezen voor een magneetstrip of messenblok. Een magneetstrip kan aan de muur vastgemaakt worden, waarna je hier alle messen hier makkelijk tegenaan kunt klikken.

Messenblokken zijn in vele soorten, maten en designs verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Eden messenblok.

Bekijk hier alle messenblokken

Bekijk hier alle magneetstrippen

Opbergen van messen

Gebruik je je messen alleen thuis, en wil je ze netjes opbergen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er verschillende soorten lade-inzetten en messenblokken op de markt, waarin je de keukenmessen netjes en veilig opbergt. Daarnaast is het ook mogelijk losse mesbeschermers te kopen. Dit zijn een soort hoesjes voor je keukenmessen waardoor je deze los in de lade kunt leggen zonder dat ze beschadigen.

Bekijk hier alle mesbeschermers

Bekijk hier alle messenblokken

Bekijk hier alle ladeinzetten

Messen onderweg

Neem je je keukenmessen regelmatig mee om ergens anders te koken, dan is het aan te raden een kokskoffer of etui te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je je messen altijd veilig opgeborgen hebt en deze ook makkelijk mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan deze messentas van Eden.

Bekijk hier alle kokskoffers en mes-etui's