Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2023
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Het belang van mesbeschermers

Een messenset is duur, dus daar wil je zo lang mogelijk plezier van hebben. De manier waarop de messen opgeborgen worden hebben veel invloed op de levensduur en kwaliteit van de messen. Daarom is het bij het kopen van nieuwe messen belangrijk ook na te denken over het opbergen van de messen.

Er zijn tal van opbergmogelijkheden voor keukenmessen op de markt om je messen in perfecte staat te houden. De keuze voor de manier van opbergen hangt af van de wensen, het gebruik van de messen en de smaak van de gebruiker. Hieronder hebben we de meest voorkomende opbergmogelijkheden op een rijtje gezet, gebaseerd op gebruik.

Design in je keuken

Heb je je messen graag altijd bij de hand en laat je deze graag zien in de keuken, dan kun je kiezen voor een magneetstrip of messenblok. Een magneetstrip kan aan de muur vastgemaakt worden, waarna je hier alle messen hier makkelijk tegenaan kunt klikken. Kijk voor een moderne magneetstrip bijvoorbeeld eens bij de modellen van Global.

Messenblokken zijn in vele soorten en maten en in moderne designs verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar het magnetische Eden messenblok van bamboe of het stijlvolle magnetische messenblok van Wüsthof in Y-design.

Bekijk hier alle messenblokken

Bekijk hier alle magneetstrippen

Opbergen van messen

Gebruik je je messen alleen thuis, en wil je ze netjes opbergen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er verschillende soorten lade-inzetten en messenblokken op de markt, waarin de keukenmessen netjes kunnen worden opgeborgen. Daarnaast is het ook mogelijk mesbeschermers te kopen voor je messen, waarna je deze los in de lade kunt leggen.

Bekijk hier alle mesbeschermers

Bekijk hier alle messenblokken

Bekijk hier alle ladeinzetten

Messen onderweg

Neem je je keukenmessen regelmatig mee om ergens anders te koken, dan is het aan te raden een kokskoffer of etui te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je je messen altijd veilig opgeborgen hebt en deze ook makkelijk mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan deze messentas van Wüsthof.

Bekijk hier alle kokskoffers en mes-etui's