Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Opinel Les Forgés keukenmessen: maken indruk op de veeleisende kok

De Opinel Les Forgés 1890-serie is een indrukwekkend voorbeeld van de uitmuntende kwaliteit die de Franse messenindustrie te bieden heeft. Deze messen combineren een nieuw en eigentijds design met het onmiskenbare vakmanschap dat zijn oorsprong vindt in eeuwenlange tradities. Zelfs de meest veeleisende (hobby)koks zullen onder de indruk zijn van de Les Forgés 1890-serie. De inspiratie voor deze serie is onmiskenbaar afkomstig van de wereldberoemde zakmessen van het Franse merk. De handgrepen van beukenhout zijn een eerbetoon aan de kenmerkende vorm van het traditionele Opinel-zakmes.

Lees meer
9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Opinel Les Forgés keukenmessen

Greep van beukenhout

De handgrepen van deze keukenmessen zijn gemaakt van gestabiliseerd beukenhout. Het stabiliseren gebeurt door hars onder hoge druk en temperatuur door en door in het hout te brengen. Door het hout te stabiliseren ‘werkt’ het minder onder invloed van vocht en temperatuur. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om er een extra kleur aan te geven. Opinel heeft gekozen voor een mooie, diepe, donkerbruine kleur wat het mes een heel luxe en uniek uiterlijk geeft.

Bedenk dat materialen als hout een natuurlijke variatie hebben. Het mes dat je thuis ontvangt kan dus subtiel verschillen van de productfoto’s. Het model en de materiaalsoort blijft echter altijd hetzelfde. Alle messen zijn uniek. Dit maakt ze ook zo bijzonder.

Stevig X50CrMoV15-staal

Het lemmet is gesmeed uit één stuk X50CrMoV15-staal dat geheel doorloopt in het handgreep. De balans is hierdoor uitmuntend. Deze staalsoort is roestvast, slijtbestendig en beslist hard genoeg voor het snijden en schillen van bijvoorbeeld groente, fruit of aardappelen. Vandaar dat het een populaire keuze is voor in Europa gemaakte messen.

Onderhoud Les Forgés

Keukenmessen uit de Les Forgés-serie mogen nooit in de vaatwasser. Was ze met de hand af en droog ze daarna direct. De greep is waterbestendig. Toch moet je het mes niet laten weken in water. Afwassen, afdrogen en opbergen.