Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Opinel Les Forgés keukenmessen: maken indruk op de veeleisende kok

De keukenmessen uit de Les Forgés 1890-serie illustreren de hoge kwaliteit van de Franse messenindustrie. Het nieuwe design gecombineerd met het traditionele vakmanschap maken indruk op zelfs de meest veeleisende (hobby)koks. De Les Forgés 1890-serie is duidelijk geïnspireerd op de wereldberoemde zakmessen van het Franse merk. De beukenhouten handgreep is qua vorm een eerbetoon aan het traditionele Opinel-zakmes.

Greep van beukenhout

De handgreep van dit keukenmes is gemaakt van gestabiliseerd beukenhout. Het stabiliseren gebeurt door hars onder hoge druk en temperatuur door en door in het hout te brengen. Door het hout te stabiliseren ‘werkt’ het minder onder invloed van vocht en temperatuur. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om er een extra kleur aan te geven. Opinel heeft gekozen voor een mooie, diepe, donkerbruine kleur wat het mes een heel luxueus en uniek uiterlijk geeft.

Bedenk dat materialen als hout een natuurlijke variatie hebben. Het mes dat je thuis ontvangt kan dus subtiel verschillen van de productfoto’s. Het model en de materiaalsoort blijft echter altijd hetzelfde. Alle messen zijn daarom uniek. Dit maakt ze ook zo bijzonder.

Stevig X50CrMoV15-staal

Het lemmet is gesmeed uit één stuk X50CrMoV15-staal dat geheel doorloopt in het handvat. De balans is hierdoor uitmuntend. Deze staalsoort is roestvast, slijtbestendig en beslist hard genoeg voor het snijden en schillen van bijvoorbeeld groente, fruit of aardappelen. Vandaar dat het een populaire keuze is voor in Europa gemaakte messen.

Onderhoud Les Forgés

Keukenmessen uit de Les Forgés-serie mogen nooit in de vaatwasser. Was ze met de hand af en droog ze daarna direct. De greep is waterbestendig. Toch moet je het mes niet laten weken in water. Afwassen, afdrogen en opbergen.