Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Miyabi 4000FC keukenmessen: strak en stijlvol

De Miyabi 4000FC keukenmessen stelen de show in iedere keuken. Deze Japanse keukenmessen zijn zeer elegant en stijlvol vormgegeven. Geen sierlijk damastpatroon zoals bij veel andere Miyabi-series, maar een relatief sober en strak lemmet dat er absoluut mag wezen. De serie bestaat uit 8 verschillende lemmetvormen, zodat je voor elke snijklus het juiste mes hebt.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Miyabi 4000FC serie

Het bijzondere lemmet van de messen springt direct in het oog. De wijze waarop de contouren rond de snede behandeld zijn, geeft ieder mes uit de serie een opvallende uitstraling. Het heeft er alle schijn van dat hier twee staalsoorten samenkomen. Dit terwijl het lemmet toch echt gemaakt is van één soort staal, namelijk FC61. Een Friodur-ijsgehard, roestvaste staalsoort met een hardheid van 61 HRC. Een sterk staaltje dat zich bovendien uiterst scherp laat slijpen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de snede van ieder mes vlijmscherp is. Met dank aan de traditioneel Japanse Honbazuke-slijpwijze, waarbij elk mes met de hand in drie fasen vakkundig geslepen en gestropt wordt.

Miyabi 4000FC: de handgreep

Het lemmet van de Miyabi 4000FC-messen gaat via een halfkrop naadloos over in de achthoekige handgreep. Gemaakt van donker pakkahout, met de kenmerkende mozaïekpin in het midden. Stijlvol zonder al te veel poespas. Doordat de krop niet helemaal doorloopt tot en met de hiel van het lemmet, kun je het gehele snijvlak benutten. Handig bij het snijden én bij het slijpen.