Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Messermeister Meridian Elite: de definitie van Duitse traditie

De Messermeister Meridian Elite-keukenmessen worden gemaakt in Solingen, Duitsland. Deze messen belichamen de essentie van het Duitse messen maken. Kenmerkend zijn de drie klinknagels in de kunststof handgreep. Typisch Duits. Bewezen technieken, vaak al honderden jaren oud, garanderen de kwaliteit van deze Solinger keukenmessen.

Lees meer
6 Producten

Eigenschappen van de Messermeister Meridian Elite serie

Messermeister Meridian Elite: met de hand gepolijst

De messen worden gesmeed uit één stuk Duits 1.4116 roestvast staal. Het staal is gehard tot een hardheid van rond de 58 HRC. Hierdoor behoudt het mes, bij correct gebruik, lang zijn scherpte. Het polijsten van een mes is waar veel fabrikanten op bezuinigen om het mes betaalbaar te houden. Dat is waarin deze serie uitblinkt. Elk lemmet wordt namelijk met de hand gepolijst op een stoffen wiel. Hierdoor krijgt het mes een zo scherp mogelijke snede en is het mes direct uit de doos werkelijk vlijmscherp.

Een handige greep

Het full-tang ontwerp en de drie klinknagels in de handgreep is een van de meest stevige constructiemethoden voor een mes. Daarnaast is de handgreep gemaakt van POM (polyoxymethyleen). Dit is een extreem sterke kunststof die goed bestand is tegen vocht, hitte en slijtage. Een ander voordeel van deze serie is de halfkrop. Dit is de solide, stalen overgang tussen de handgreep en het lemmet. Deze loopt bij Duitse keukenmessen vaak door tot de snede, maar niet bij de Meridian Elite-serie. Dit heeft een aantal voordelen: de messen zijn lichter van gewicht, tijdens het snijden kun je de volledige snede gebruiken en het slijpen is hierdoor eenvoudiger.