Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Messermeister Overland keukenmessen: robuuste, veelzijdige messen voor outdoor-cooking en bushcraft

Messermeister Overland-keukenmessen zijn robuuste, veelzijdige messen voor outdoor-cooking. Ideaal voor tijdens het bushcraften of een roadtrip door de natuur. In beide gevallen wil je geen arsenaal aan keukenmessen meenemen. Met een mes uit de Overland-serie zit je dan goed. Van het snijden van groenten en vlees tot het maken van feathersticks voor een kampvuur. Een mes uit de Overland-serie kan het allemaal!

Lees meer
4 Producten

Eigenschappen van de Messermeister Overland serie

Voor de Overland-serie heeft Messermeister robuuste materialen gekozen die tegen een stootje kunnen. De handgrepen zijn gemaakt van griprijk canvas micarta. Dit is een materiaal dat je veel op bushcraft- en survivalmessen ziet. Het is gemaakt van canvas en kunsthars. Dit materiaal biedt een prima houvast, ook wanneer er vocht of fruitsap op de handgreep zit. Micarta neemt de sporen van gebruik over. De greep wordt donkerder waardoor het mes uiteindelijk helemaal uniek wordt.

Voor de lemmeten heeft Messermeister Nitro Cobalt-staal genomen met een hardheid van 62HRC. Een eveneens robuust materiaal dat tegen een stootje kan. Kenmerkend voor deze staalsoort is zijn excellente roestvastheid en scherptebehoud.

Gemaakt in Maniago Italië

Waar de meeste Messermeister-messen in Duitsland geproduceerd worden, vindt de productie van de Overland-serie plaats in Maniago. Het messenmekka van Italië waar veel bekende Italiaanse messenmerken gevestigd zijn.