Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Zwilling Twin 1731 keukenmessen: samenwerking met Matteo Thun

In samenwerking met de Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun werd een klassiek ontwerpicoon gemaakt, dat voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van innovatie en productie. Deze serie is een echte klassieker, die naast de zekerheid op gebied van kwaliteit ook een prachtig gestroomlijnd design biedt . Deze serie is de absolute toplijn van Zwilling. Een unieke symbiose tussen schoonheid en functionaliteit.

Lees meer
1 Producten

Eigenschappen van Zwilling Twin 1731 keukenmessen

Het lemmet van Zwilling Twin 1731-messen

Het lemmet is gemaakt van Cronodur 30 staal. Dit is een staalsoort van Zwilling waarbij een groot gedeelte koolstof is vervangen voor stikstof. Dit staaltype wordt voornamelijk gebruikt in de lucht- en ruimtevaarttechniek vanwege de indrukwekkende taaiheid en corrosiebestendigheid. Deze eigenschappen vind je ook terug in de Zwilling Twin 1731-messen! Door het ontbreken van een krop kan het gehele snijvlak goed worden benut. Bovendien zorgt dit ervoor dat slijpen een stuk makkelijker is.

De messen uit de Zwilling Twin 1731-serie zijn met precisie gesmeed volgens de Sigmaforce-methode van Zwilling. Dit betekent dat de lemmeten machinaal uit één stuk staal gesmeed worden, wat resulteert in een bijzonder stevig, uitgebalanceerd en flexibel lemmet. Middels lasertechnologie worden de keukenmessen voorzien van een vlijmscherpe snede, waarna ze met de hand gepolijst worden door de beste meesterslijpers.

De handgreep van Zwilling Twin 1731-messen

De handgrepen van deze messen zijn van prachtig geolied Makasser-ebbenhout gemaakt. Matteo Thun heeft ook het ontwerp van de ergonomische handgreep van geolied ebbenhout ontwikkeld. Ebbenhout is een zeer zware, donkere houtsoort, die steeds zeldzamer wordt. De vorm van de handgreep ondersteunt een professionele grip, met de duim en wijsvinger op het lemmet.

Onderhoud van de Zwilling Twin 1731-messen

Zoals met alle messen van hoge kwaliteit raden wij aan om de keukenmessen uit de Zwilling Twin 1731-serie met de hand af te wassen om ze zo lang mogelijk mooi te houden.