Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Wüsthof slijpstaven: voor het snelle onderhoud van je mes

Wüsthof slijpstaven zijn de ideale parter bij je Wüsthof-mes. Elk mes wordt na het eerste gebruik (langzaam) bot en moet op een gegeven moment weer geslepen worden. Met een Wüsthof-slijpstaaf houd je je mes gemakkelijk in optimale conditie.

Een slijpstaaf bevat doorgaans een keramische of gediamanteerde slijpoppervlak. Vanwege dit slijpmateriaal geeft een slijpstaaf sneller en meer resultaat dan een Wüsthof-aanzetstaal.

Aanzetstaal of slijpstaaf?

Een aanzetstaal verwijdert de braam van de snede. Bramen zijn de eerste indicatie van een bot mes. Je kunt ze in het begin moeilijk zien. Als bramen wat groter worden zie je glinsteringen aan de snede. Een aanzetstaal verwijdert de grovere bramen en zet de kleine braampjes recht. Hierdoor snijdt je mes weer een stuk beter.

Een aanzetstaal haalt alleen braampjes weg en haalt geen materiaal van je mes af. Daardoor krijgt het mes op den duur toch weer een ronde vorm aan de snede en wordt het bot. Een slijpstaaf, van diamant of keramiek, slijpt wel. Deze halen dus telkens een laagje staal af van je mes, waardoor de snede van het mes opnieuw wordt gevormd in een v-vorm. Een slijpstaaf van diamant of keramiek is bovendien een stuk harder, waardoor je eigenlijk ieder mes hierop kunt slijpen.