Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Keramische slijpstenen: keihard en duurzaam

Keramische slijpstenen zijn zeer geschikt om je messen te slijpen. Het gaat vlot en levert vlijmscherpe resultaten op. Doordat keramiek zeer hard materiaal is, kun je er keiharde staalsoorten mee slijpen. Enkel gediamanteerde slijpstenen zijn nog iets harder. Beide hebben door hun hoge hardheid een lange levensduur!

Van belang is te beseffen dat er een verschil bestaat tussen keramische en keramisch gebonden slijpstenen. In het eerste geval bestaan de slijpkorrels uit keramiek. Dit zijn de slijpstenen die je op deze pagina vindt. Keramisch gebonden daarentegen houdt in dat slijpkorrels (al dan niet van keramiek) aaneengebonden zijn met een mengsel van klei, kaolien, veldspaat en glasfritten. Alle keramisch gebonden slijpstenen vind je hier.

Onderhoudstip keramische slijpstenen

Voor het onderhoud van keramische slijpstenen heb je niet zo veel nodig. Met een sopje en een schuurspons kom je een heel eind. Wil je een flink gebruikte slijpsteen grondig reinigen? Dan raden we het Lansky Eraser Block aan. Hiermee gum je je slijpsteen zo weer schoon.