Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Service
Cadeaubon
Nieuws
0
Filteren

Wüsthof Aanzetstalen

Ieder mes wordt na het eerste gebruik (langzaam) bot en moet op een gegeven moment weer geslepen worden. Door het mes aan te zetten kun je zorgen dat je een slijpbeurt zo lang mogelijk uitstelt.
Meer Informatie...
Dit kun je doen met een aanzetstaal (of wetstaal). Dit is een staaf waarbij over de lengte ribbels lopen. Je zet het mes aan door het een aantal keren langs het mes te bewegen. Een aanzetstaal moet langer zijn dan het mes dat je gaat aanzetten. Daarnaast moet het van harder staal zijn dan het mes. VG10 bijvoorbeeld, een veel gebruikt staalsoort bij kwalitatief hoogwaardige keukenmessen, is te hard voor een aanzetstaal. Door dit aan te zetten doe je noch je mes, noch je aanzetstaal een plezier.

Aanzetstaal of slijpstaaf?

Een aanzetstaal verwijdert de braam van de snede. Bramen zijn de eerste indicatie van een bot mes. Je kunt ze in het begin moeilijk zien. Als bramen wat groter worden zie je glinsteringen aan de snede. Een aanzetstaal verwijdert de grovere bramen en zet de kleine braampjes recht. Hierdoor snijdt je mes weer een stuk beter.
Een aanzetstaal haalt alleen braampjes weg en haalt geen materiaal van je mes af. Daardoor krijgt het mes op den duur toch weer een ronde vorm aan de snede en wordt het bot. Een slijpstaaf, van diamant of keramiek, slijpt wel. Deze halen dus telkens een laagje staal af van je mes, waardoor de snede van het mes opnieuw wordt gevormd in een v-vorm. Een slijpstaaf van diamant of keramiek is bovendien een stuk harder, waardoor je eigenlijk ieder mes hierop kunt slijpen.


Minder informatie…
 Wüsthof Classic Koksmes 20 cm, 4582/20

Lemmetlengte: 19,5 cm
Totale lengte: 33,2 cm
Gewicht: 263 gram

 Wusthof Aanzetstaal 23 cm

Rond aanzetstaal met een lengte van 23 cm.

 Wusthof Keramische Slijpstaaf 26 cm

Keramische slijpstaaf voor het slijpen van messen. Met brede kraag en ophangoog.

 Wusthof slijpstaaf 26 cm

Gediamanteerde ovale slijpstaaf met een lengte van 26 cm.

 Wusthof slijpstaaf 23 cm

Gediamanteerde ovaal slijpstaaf met een lengte van 23 cm.

 Wusthof Grand Prix II Aanzetstaal 26 cm

Aanzetstaal met 1-delige ergonomische greep Functionele lengte: 26,0 cm

 Wusthof slijpstaaf 23 cm

Gediamanteerde ovale slijpstaaf uit de Culinar serie met een functionele lengte van 23cm.

 Wusthof Aanzetstaal 20 cm

Ovaal aanzetstaal met een functionele lengte van 20cm.

 Wusthof Aanzetstaal 26 cm

Rond aanzetstaal met een lengte van 26 cm.

 Wusthof Aanzetstaal 32 cm

Rond aanzetstaal met een functionele lengte van 32 cm.

 Wusthof Aanzetstaal 32 cm

Aanzetstaal 32cm extra fijn. Rond.

 Wusthof Aanzetstaal 32 cm

Extra fijn aanzetstaal met nuttige lengte van 30,5 cm. Ovaal, hardverchroomd en voorzien van zwarte kunststof greep met stalen ophangring.

 Wusthof Keramische Slijpstaaf

Keramische slijpstaaf korrel 1000 (3000 Japanse Standaard) 26 cm.

 Wusthof  aanzetstaal 18 cm

Wusthof rond aanzetstaal met een lengte van 18,0 cm.

 Wüsthof aanzetstaal 23 cm, 4461/23

Lengte: 22,5 cm
Totale lengte: 34,5 cm
Gewicht: 186 gram

Show more
1