Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Global koksmessen: het meest veelzijdige mes

Het Global koksmes is de alleskunner in jouw keuken. Het mes wat je het meest gebruikt. De koksmessen van Global zijn dun geslepen, waardoor ze erg fijn snijden. Bovendien zijn ze er in veel verschillende maten. Van koksmessen voor kleine handen tot koksmessen voor mensen met grote handen. Of simpelweg grote snijtaken.

Lees meer

15 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Eigenschappen van Global koksmessen

De koksmessen van Global zijn onder professionele chefs uitermate populair. Ze snijden fantastisch, hebben een naadloze handgreep en zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Niet zo gek dus dat ze in het tv-programma Masterchef Australia met deze messen snijden.

Gebruik de hele lengte

Global koksmessen hebben nog een belangrijk voordeel: het ontbreken van een krop. De krop is de verdikte, stalen overgang tussen het lemmet en de handgreep. Bij veel westerse koksmessen loopt de krop door tot de snede. Dat voelt veiliger, maar heeft ook nadelen. Door het ontbreken van deze krop kun je de volledige snede gebruiken. Ook is het slijpen makkelijker, omdat ook dan de krop niet in de weg zit.

Hamaguri slijping

Een ander uniek kenmerk is de ‘hamaguri’-slijping. Dat is een manier van slijpen die de snede convex maakt. Dit verkleint de snijweerstand en zorgt dat je nog soepeler door je ingrediënten zoeft.