Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Messenblokken zonder messen: berg je messen stijlvol op

Leg jij jouw vlijmscherpe keukenmessen altijd gewoon terug in de lade? Dan zijn ze vast niet meer zo scherp als toen je ze uit de verpakking haalde. In de la komen de messen met elkaar in contact en dan zorgt voor lelijke beschadigingen op het lemmet. De messen worden dus bot. Een messenblok is de ideale oplossing op dit te voorkomen. Bovendien ziet een messenblok er ook nog eens heel gaaf uit op het aanrecht!

Lees meer
47 Producten

Eigenschappen van messenblokken

Er zijn verschillende varianten messenblokken. Mogen jouw messen pronken in de keuken? Kies dan voor een magnetisch messenblok. Je plaatst een mes gewoon met het lemmet tegen het blok en de magneet zorgt ervoor dat het mes blijft hangen. Bijkomend voordeel: je messen zijn volledig zichtbaar, dus je pakt nooit meer de verkeerde. Mooie messen mogen gezien worden, toch?

Hoe kies je het beste messenblok zonder messen?

Soorten messenblokken

Er bestaan verschillende soorten messenblokken. Zo zijn er de standaardmessenblokken die iedereen kent, met sleuven waar je de messen in doet. Maar er zijn ook messenmagneten, waar je de messen op ‘plakt’. Messenmagneten zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook goed voor het scherptebehoud van je mes. Zolang je de messen voorzichtig op de houten buitenkant van de magneet plaatst, zal je de snedes niet beschadigen! In ons assortiment vind je niet alleen verschillende soorten messenblokken, maar ook vele verschillende stijlen. Van hypermodern en strak naar klassiek en rustiek. Vind het blok dat bij jouw keuken past!

Materiaal en functionaliteiten

Veel messenblokken zijn gemaakt van hout. Daarnaast zijn er ook messenblokken gemaakt van kunststof, RVS, of zelfs messenblokken bekleed met leer voor een extra chique uitstraling. Wanneer je een leeg messenblok aanschaft is het ook goed om te kijken naar de afmetingen van het blok, de sleuven en hoeveel messen er in het blok passen. In een compacte keuken staat een kleiner messenblok vaak beter. Kijk ook goed of er plek is voor al jouw favoriete keukenmessen. Daarnaast zijn er ook blokken met een speciaal vakje voor een schaar en/of een aanzetstaal.

Veelgestelde vragen over lege messenblokken