Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Het Coravin wijnsysteem: een doorbraak op wijngebied

Tot nu toe was het onmogelijk om wijn te schenken per glas zonder de fles te ontkurken. Met het Coravin wijnsysteem ontdek je de gehele wijnwereld per glas en laat je de wijn met een gerust hart verder rijpen in de originele fles. Stel je eens voor wat voor mogelijkheden dat biedt! 

Kies niet langer tussen rood, wit of rosé maar probeer een glas bij elke gerecht dat je serveert. Een vintage port voorproeven om de week daarna te schenken op een feestje? Het kan! En je schenkt die exclusieve Merlot per glas zonder smaakverlies. Daardoor kun je weken, maanden en zelfs jaren later nog een glas uit dezelfde fles drinken. Dit systeem is een uitkomst voor restaurants, wijnbarren en de casual wijnliefhebber. Maar ook een serieuze verzamelaar heeft hier baat bij. Een absolute must-have voor elke wijnliefhebber.

NVc8xN95njc

Coravin wijnsysteem: hoe werkt het?

Met het Coravin wijnsysteem drink je wijn per glas zonder de fles te openen. Het systeem stelt je in staat om de wijn te proberen om te proeven of de wijn al op dronk is. Is dat niet het geval, dan laat je de fles rustig nog even liggen. Dit innovatieve systeem is voorzien van een holle naald die door de kurk (en de capsule!) geprikt wordt. Door de naald schenk je de wijn. De ruimte die hierdoor in de fles ontstaat wordt, door dezelfde naald, opgevuld met argongas. Door het argongas komt er geen zuurstof bij de wijn. Hierdoor zal er geen oxidatie plaatsvinden en wordt de wijn dus niet zuur! Zodra het glas vol is trek je de naald weer terug en de kurk zal hermetisch sluiten zodat deze weer perfect luchtdicht is. Het systeem werkt met alle flessen met een natuurkurk. Voor flessen met een schroefdop bestaat er een herbruikbare Coravin dop. Deze is los verkrijgbaar.

Coravin: de geschiedenis

Oprichter Greg Lambrecht droomde ervan wijn uit een fles te kunnen schenken zonder de fles te ontkurken. De overgebleven wijn zou dan weer terug in de kelder kunnen om er later weer van te genieten. Met jarenlange ervaring in fysica, werktuigbouw en medische apparatuur, ontwierp Greg het Coravin-systeem om wijnen te proeven wanneer hij maar wilde. Na velen jaren ontwerpen en ontwikkelen wordt in 2003 voor het eerst met succes een glas wijn ingeschonken met de Generation 1. Een systeem dat de kurk op zijn plaats liet, maar wel een goed glas wijn opleverde dat smaakte alsof het uit een ongeopende fles kwam. In 2009 is het eerste succes blind proeven een feit. Uiteindelijk wordt in 2011 het Amerikaanse bedrijf Coravin opgericht om in 2013 het eerste Coravin wijnsysteem te lanceren. En met succes. Het systeem is in 2013 uitgeroepen tot “Best Of What’s News 2013+” door Popular Science. Meerdere prijzen volgde.