Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Keukenmessen & snijden

Kelnersmes: voor de echte wijnliefhebber

Het opentrekken van een fles wijn krijgt net dat beetje cachet als je de fles opent met een chique kelnersmes, ook wel sommeliersmes genoemd. Een kelnersmes is een kurkentrekker met een hefboom. De spiraal verdwijnt snel en simpel in de kurk, waarna je de kurk zonder kurkresten achter te laten uit de fles trekt. Door de hefboomwerking gaat dit soepel en licht. Wil jij weten hoe je een fles wijnt het makkelijkst open maakt? Lees dan snel verder.

Gebruik van een kelnersmes

Je begint met het verwijderen van de capsule. De meeste sommeliermessen bevatten een klein mesje waarmee je de capsule van de fles snijdt. Heb je geen mesje bij de hand? Gebruik dan de het scherpe puntje van de spiraal. Zet de punt van de kurkentrekker in het midden van de kurk. Net als bij een gewone kurkentrekker draai je de spiraal in de kurk. Zorg ervoor dat de kurkentrekker recht in de kurk gaat. Draai door tot de spiraal helemaal in de kurk zit. De is het geval als het schroefdraad in de kurk is verdwenen. Nadat de kurkentrekker in de kurk is gedraaid, zet je het armpje op de rand van de opening. Het handvat fungeert als hefboom, waardoor de kurk zonder veel kracht omhoog komt.