Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Champagnesabels: voor stijlvol sabreren

Met een champagnesabel kan je een fles champagne sabreren. Sabreren is afgeleid van het Franse woord 'sabre' en betekent sabel. Bij het sabreren wordt de kurk en het bovenste gedeelte van de champagnefles eraf geslagen. Het is een vertoon van stijl en een handeling dat een ultieme kick geeft. Sabreren is niet moeilijk. Voor een succesvolle uitvoering is een sabel van het juiste mariaal en vorm van groot belang. Daarom is er in ons assortiment alleen plaats voor het beste van het beste. Sabreren is een apotheose onder liefhebbers van deze mousserende wijn.

Hoe moet ik sabreren?

Het is elke keer weer spannend als je de glimmende sabel over de laslijn laat glijden om de fles een kopje kleiner te maken. Echter is sabreren niet heel moeilijk. 

Begin met een goed gekoelde fles champagne, rond een graad of 6. Niet kouder. Door de fles te koelen neemt de druk in de fles af en wordt het glas breekbaarder. Verwijder het folie van de hals en ook het metalen draad waarmee de kurk op zijn plaats wordt gehouden. Zoek vervolgens de zwakke plek van de fles. Dat is de lasnaad, waar de twee helften van de mal bij elkaar komen. De sabel moet net langs de naad glijden. Houdt de fles in je linkerhand als je rechtshandig bent en vice versa. Je duim moet in de uitholling in de bodem van de fles. Je laat de fles rusten op de andere, uitgesterkte vingers van je hand. Houdt de fles schuin omhoog en leg de sabel vlak op de fles. Uiteraard met de scherpe kant naar de kurk toe.

Draai de champagnesabel nu iets, zodat de botte kant los van de fles komt en de scherpe kant nog steeds op de champagnefles blijft rusten. Laat de sabel een paar keer langs de hals van de fles glijden. Dit doe je om te voelen of er geen onregelmatigheden op de weg naar de kurk zitten. Haal resten papier of folie weg. Het champagnesabel moet de hele weg uitsluitend over glas glijden. Geef vervolgens een klap met het sabel op de hals van de fles. Als je het goed hebt gedaan vliegt het bovenste deel van de fles, met daarin de kurk, van de fles. 

Champagnesabel graveren

Een champagnesabel is een leuk cadeau om aan een liefhebber te geven. Maak een champagnesabel extra persoonlijk door er een boodschap of naam in te laten graveren.