Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Böker Damast Olive keukenmessen: het beste uit Solingen, Japan en het Middellandse Zeegebied

Böker zet met de Böker Damast Olive-serie zeer elegante keukenmessen neer. Het resultaat van een succesvolle combinatie tussen verschillende culturen. De handgrepen zijn gemaakt van beeldschoon olijfhout uit het Middellandse Zeegebied. Dit hout is prachtig getekend en ruikt zelfs nog naar olijven. De fraaie tekening van dit hout staat goed bij het damaststalen lemmet met kern van Japans VG10-staal. Combineer deze prachtige materialen en stijlen met Duits vakmanschap uit Solingen en je krijgt deze prachtige Böker Damast Olive-keukenmessen.

Lees meer
9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Böker Damast Olive-serie

Böker Damast Olive lemmet

De fraaie tekening van dit hout staat goed bij het dun uitgeslepen damaststalen lemmet met kern van Japans VG10-staal. Een roestvaste staalsoort met een relatief hoog koolstofgehalte. Hierdoor is het een stuk harder is dan de meeste roestvaste staalsoorten. Hierdoor is de snede van het mes scherper uitgeslepen dan Europese messen en blijft het langer scherp. De snede is scheermesscherp, Japanse stijl. De messen uit deze serie zijn uitzonderlijk licht van gewicht. Dat maakt het langdurig werken met deze messen tot een plezier.

Böker Damast Olive handgreep

De Böker Damast Olive-serie staat voor kwaliteit en elegantie, met een multiculturele inslag. De handgrepen zijn gemaakt van beeldschoon olijfhout uit het Middellandse Zeegebied. Dit hout is prachtig getekend en ruikt zelfs nog naar olijven. De ovale vorm is één van de kenmerkende typen Japanse handgrepen. Het olijfhout in de handgreep is niet alleen erg mooi, maar ook per mes uniek. De tekening van het hout in de handgreep kan hierdoor afwijken van de productfoto.

Onderhoud Böker Damast Olive

Wanneer je je nieuwe messen goed onderhoudt, snijd je er nog jarenlang mee! Net als voor de meeste keukenmessen geldt ook voor de Böker Damast Olive-messen dat je ze beter niet in de vaatwasser kunt doen. Je zult snel genoeg merken dat het prachtige olijfhout niet lang prachtig blijft. Dit komt door een combinatie van het hardnekkige wasmiddel, de hitte en de vochtigheid die lang in de vaatwasser aanwezig blijft. Hierdoor raakt de houten handgreep beschadigd en kan het lemmet gaan roesten. Het beste is om je keukenmes meteen na gebruik even met de hand af te wassen en goed te drogen. Om het olijfhout in optimale conditie te houden olie je de handgreep in met een minerale olie.