Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Böker Cottage-Craft keukenmessen: handgemaakt voor een betaalbare prijs

De Böker Cottage-Craft-keukenmessen zijn indrukwekkend. Met de handgemaakte keukenmessen voor een betaalbare prijs! Böker heeft voor deze serie zorgvuldig gekozen voor bijzondere materialen. Opmerkelijk is het gebruik van het koolstofstaal C75. Niet roestvast, maar wel zoals ze hem vroeger ook maakten. En door de extra hardheid eenvoudiger razendscherp te slijpen. Wat een groot voordeel is. Ook vormt koolstofstaal in korte tijd een blauwgrijze patina. Dat past bij het sfeervolle pruimenhout van de handgreep dat met massief messing klinknagels op de doorlopende tang van het lemmet gemonteerd is.

Lees meer
5 Producten

Eigenschappen van Böker Cottage-Craft

Sinds de 14e eeuw hebben de zogeheten Kotten-boerderijen de geschiedenis van Solingen, de messenhoofdstad van Duitsland, bepaald. De massieve slijpstenen werden aangedreven door pure waterkracht en de wereldberoemde messen werden op deze manier, met de hand geslepen. De Böker Cottage-Craft-serie keukenmessen zet op indrukwekkende wijze het erfgoed van dit traditionele vakmanschap voort. Daarvoor heeft Böker zorgvuldig gekozen voor bijzondere materialen. Daarbij zijn de messen handgemaakt en beschikbaar voor een betaalbare prijs.

Lemmet van C75-koolstofstaal

De messen uit de Cottage-Craft-serie zijn gemaakt van C75-koolstofstaal. Hoewel deze staalsoort niet roestvast is, heeft het wel het voordeel dat het eenvoudig vlijmscherp te slijpen is. Koolstofstaal vormt een uniek blauwgrijze patina. Het staal verkleurt onder invloed van bijvoorbeeld fruitzuren en vocht.

Handgreep van prachtig pruimenhout

De handgrepen van de Cottage-Craft-keukenmessen zijn gemaakt van prachtig pruimenhout. Dit is een houtsoort die we vaker zien bij klassieke messen uit Solingen. De randen van de handgrepen zijn keurig afgerond en de fijne structuur van het hout komt mooi uit. De handgreepschalen zijn door middel van klassieke messing klinknagels aan de doorlopende tang van het lemmet bevestigd.