Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Böker Damast Black keukenmessen: traditioneel Japanse messen van Duitse kwaliteit

Böker zet met de Damast Black serie een lijn prachtige keukenmessen neer. De messen hebben een traditioneel Japanse greep gemaakt van zwart multiplex. De donkere kleur van de greep staat goed bij het damaststalen lemmet met een kern van Japans VG10-staal. De lemmetvormen en het ontbreken van een gesmede krop doen erg Japans aan. Combineer deze prachtige materialen en stijl met Duits vakmanschap uit Solingen en je krijgt deze fantastische keukenmessen.

Lees meer
9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Böker Damast Black-serie

Böker Damast Black handgreep

De traditioneel Japanse handgreep is gemaakt van pakkahout met een zwarte kleur. Pakkahout is een laminaat van dunne laagjes hout die geïmpregneerd zijn met een sterke kunsthars. Hierdoor is het erg sterk en stabiel. Perfect voor de handgreep van een keukenmes! Dankzij de ronde vorm van de handgreep houdt het mes erg fijn vast.

Böker Damast Black lemmet

De fraaie tekening van dit hout staat goed bij het dun uitgeslepen damaststalen lemmet met kern van Japans VG10-staal. Een roestvaste staalsoort met een relatief hoog koolstofgehalte. Hierdoor is het een stuk harder is dan de meeste roestvaste staalsoorten. Hierdoor is de snede van het mes scherper uitgeslepen dan Europese messen en blijft het langer scherp. De snede is scheermesscherp, Japanse stijl. De messen uit deze serie zijn uitzonderlijk licht van gewicht. Dat maakt het langdurig werken met deze messen tot een plezier.

Onderhoud Böker Damast Black

Wanneer je je nieuwe messen goed onderhoudt, snijd je er nog jarenlang mee! Net als voor de meeste keukenmessen geldt ook voor de Böker Damast Black-messen dat je ze beter niet in de vaatwasser kunt doen. Je zult snel genoeg merken dat het prachtige hout niet lang prachtig blijft. Dit komt door een combinatie van het hardnekkige wasmiddel, de hitte en de vochtigheid die lang in de vaatwasser aanwezig blijft. Hierdoor raakt de houten handgreep beschadigd en kan het lemmet gaan roesten. Het beste is om je keukenmes meteen na gebruik even met de hand af te wassen en goed te drogen. Om het hout in optimale conditie te houden olie je de handgreep in met een minerale olie.