Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Benchmade Mini Adamas zakmes: populair Shane Sibert design in een compact jasje

Shane Sibert ontwierp in 2012 de Adamas-serie, van oorsprong vaststaande messen, voor gebruik door militairen en andere professionals als onderdeel van Benchmade’s Black Class-lijn. Sindsdien heeft deze serie veel ontwikkelingen doorgemaakt en zijn er nu diverse zakmes-varianten. De Mini Adamas is hier een goed voorbeeld van! Ten opzichte van de originele Adamas is hij misschien Mini, maar met 8,3 cm lemmet is het alsnog geen klein zakmes! De Mini Admas is wel een stukje beter geschikt voor dagelijks gebruik dan zijn grotere broer.

Lees meer

3 Producten

Eigenschappen van de Benchmade Mini Adamas

Al staat de Mini Adamas vooral bekend als een robuust EDC-mes, hij valt van oorsprong onder Benchmades Black Class-lijn voor first-responders en militairen. Dit reflecteert in het materiaalgebruik en enkele features.

Benchmade Mini Adamas lemmet

Het lemmet heeft een stevige punt voor zelfverdediging en penetrerende taken. Voor de Mini Adamas gebruikt Benchmade CPM CruWear. Een extreem slijtvaste gereedschapsstaalsoort die goed scherp blijft en geroemd wordt om zijn taaiheid. De messen zijn voorzien van een anti reflecterende coating, passend bij de doelgroep.

Benchmade Mini Adamas handgreep

De griprijke greepschalen zijn gemaakt van stevig G10 op stalen liners wat resulteert in een supersterke constructie. De Mini Adamas heeft een deep-carry pocketclip waarmee je het zakmes discreet in je broekzak draagt.

Benchmade AXIS Lock vergrendeling

De AXIS-Lock is waarschijnlijk dé Benchmade-uitvinding die bij iedereen wel bekend is. Een solide vergrendeling, bedienbaar vanaf beide zijden van de handgreep. De AXIS-Lock is de blokkering bij uitstek voor linkshandigen en hij maakt van bijna alle Benchmade-messen echte allemansvrienden.

Benchmade Adamas vs Mini Adamas

Voor wie een grotere variant zoekt of een vaststaande versie is er de Adamas. Beter geschikt voor zwaar gebruik of voor wie de voorkeur geeft aan een groot mes.

Gemaakt in de USA

Benchmade-messen worden gemaakt in de Verenigde Staten. High-end technieken, moderne materialen en gemotiveerde mensen maken iedere dag geweldige messen voor liefhebbers en professionals. Van jagers tot militairen: iedereen vindt bij Benchmade een passend mes.