Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Zakmessen & multitools Todd Begg Steelcraft

Zakmessen & Multitools

Todd Begg Steelcraft messen: excentrieke ontwerpen, absolute topkwaliteit

Todd Begg Steelcraft Logo

De Todd Begg Steelcraft messen zijn allemaal ontworpen door messenmaker Todd Begg. Hij heeft jarenlang ervaring als custom messenmaker. Zijn eigen custom messen kosten minimaal $1000, vaak (veel) meer.

Met deze Steelcraft-serie maakt hij deze ontwerpen voor een breder publiek toegankelijk. De uitdaging bij dit soort projecten is het bewaken van de kwaliteit. Daarom heeft Begg lang gezocht naar een fabrikant die op het topniveau kon werken waar Begg om bekend staat. Ook moest de fabrikant open staan voor Begg’s input in het productieproces. Uiteindelijk kwam hij uit bij David Deng van Reate Knives. David snapte waar Begg om vroeg. Todd Begg heeft de mensen bij Reate getraind om bepaalde bewerkingen precies goed te doen. Het resultaat is de Todd Begg Steelcraft-serie: de supergave ontwerpen van Todd Begg, gecombineerd met de onberispelijke kwaliteit van Reate. Wat wil een mens nog meer?

Wie is messenmaker Todd Begg?

Todd Begg maakte zijn eerste mes toen hij 12 jaar oud was. Met instructies uit een tijdschrift en een oude vijl als basis ging hij aan de slag. Het resultaat was grof en ruw, maar het sneed en was wel degelijk een mes. Vanaf dat moment wist Begg dat hij zijn hele leven niets anders wilde doen dan messen maken. Jarenlang heeft hij vanuit zijn passie messen gemaakt. High-end, custom zakmessen. Daarnaast heeft hij jarenlang aan Bladesports gedaan. Dit is een sport waarbij je met een (kap)mes verschillende hak- en snijtaken volbrengt binnen een bepaalde tijd. In deze sport heeft Begg zeer veel ervaring opgedaan betreft geometrie, staalsoorten en hun hittebehandeling. Excentrieke ontwerpen met bijzondere materialen en uitzinnig veel aandacht voor details. Dat zijn de kenmerken waaraan je een Begg-ontwerp herkent. Met deze Steelcraft-serie krijg je diezelfde uitzinnige ontwerpen, maar dan voor een vriendelijke prijs.