Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

CPM Magnacut-staal: De toekomst van messenstaal

Iedere messenliefhebber weet dat het gaat om het staal: het kan een mes maken of breken. Soms letterlijk! Eén van de nieuwste en meest veelbelovende soorten messenstaal is CPM Magnacut. Dit staal combineert superieure prestaties met indrukwekkende duurzaamheid. In dit artikel duiken we in de wereld van CPM Magnacut, en ontdekken we wat het zo bijzonder maakt.

Ontstaan en geschiedenis achter Magnacut

CPM Magnacut is ontwikkeld door Dr. Larrin Thomas, een metallurg die zijn carrière heeft gewijd aan het verbeteren van messenstaal. Hij is bekend van zijn blog ‘KnifeSteelNerds’, schreef verschillende boeken over messenstaal en is zoon van beroemd damascussmid Devin Thomas.

Geïnspireerd door de beperkingen van bestaande staalsoorten, zette Dr. Thomas zich in om een staal te creëren dat niet alleen roestbestendig en taai is, maar ook een uitstekende hardheid en slijtvastheid biedt. In 2021 werd zijn creatie, CPM Magnacut, geïntroduceerd en het heeft sindsdien snel aan populariteit gewonnen onder messenmakers en -liefhebbers.

Voordelen van Magnacut voor jou als messengebruiker en liefhebber

Waarom zou je kiezen voor CPM Magnacut-staal? Hier zijn enkele belangrijke voordelen die dit staal biedt:

Uitstekende slijtvastheid

Magnacut behoudt zijn scherpte veel langer dan veel andere staalsoorten, waardoor je minder vaak hoeft te slijpen.

Hoge corrosiebestendigheid

Of je nu kampeert in vochtige omstandigheden of je mes dagelijks gebruikt in de keuken, Magnacut biedt superieure bescherming tegen roest. Ideaal voor outdooromstandigheden waarin je niet direct aan onderhoud toe komt.

Sterk en taai

Dit staal is ontworpen om breuken en chipping te weerstaan, zelfs onder zware belasting. Ideaal voor veeleisende taken.

Veelzijdigheid

Dankzij de balans tussen hardheid en taaiheid, is Magnacut geschikt voor zowel zakmessen als vaste messen, en zelfs jachtmessen.

MKM Yipper

Wat maakt Magnacut zo verschillend?

Wat CPM Magnacut echt onderscheidt van andere staalsoorten is de unieke samenstelling en het geavanceerde productieproces. Magnacut combineert een hoge hoeveelheid koolstof met vanadium, molybdeen, en stikstof, wat resulteert in een uitzonderlijke combinatie van eigenschappen. Dit zorgt voor een fijnere microstructuur, wat betekent dat het staal een hogere slijtvastheid heeft zonder dat het broos wordt. Bovendien heeft Magnacut een optimale balans tussen hardheid en taaiheid, wat in andere staalsoorten vaak moeilijk te bereiken is. Bij ander staal kies je vaak tussen één van beiden. Dankzij deze innovaties biedt Magnacut de prestaties van de beste high-end staalsoorten, maar met een aanzienlijk betere corrosiebestendigheid en duurzaamheid.

CPM Magnacut is zonder twijfel een revolutionaire stap in de wereld van messenstaal. Het combineert de beste eigenschappen van bestaande staalsoorten en overtreft ze in veel opzichten. Of je nu een doorgewinterde messenverzamelaar bent of net begint met je collectie, een mes met Magnacut-staal stelt nooit teleur. Dat ontdekken steeds meer messenproducenten ook, waardoor er haast wekelijks nieuwe messen in CPM Magnacut uitkomen.

Zelf de voordelen van Magnacut ervaren? Bij Knivesandtools hebben we een uitgebreide selectie zakmessen en vaste messen die gebruikmaken van dit hoogwaardige staal. Ontdek ze vandaag nog en ervaar zelf de toekomst van messenstaal.