Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Zakmessen & multitools Le Thiers by Fontenille Pataud

Zakmessen & Multitools

Le Thiers Gentleman by Fontenille Pataud

Fontenille Pataud Logo

De Gentleman-serie van Le Thiers by Fontenille Pataud is een eerbetoon aan de plaats Thiers in Frankrijk. Thiers is al eeuwen het hart van de Franse messen-industrie. Hier worden de messen van Le Thiers met de hand gemaakt.

Dat de Le Thiers-messen met de hand worden gemaakt zie je terug in de afwerking. Elk mes is uniek en heeft zijn eigen charme. De prachtige afwerking met natuurlijke materialen zorgen voor een kenmerkend design. Dit mes hoort bij de uitrusting van elke gentleman!

De Le Thiers Gentleman-messen hebben een veilig vergrendelingssysteem, een soepel mechanisme en een solide stop-pin om de scherpte van je mes te behouden.

Vergrendeling

Het lemmet is gemaakt van 14C28N roestvrijstaal met een hardheid van 58-59 Hrc. Dit mes is voorzien van een vergrendeling op het lemmet, type back-lock. Deze vergrendeling waarborgt de veiligheid. Een zware veer is dankzij de vergrendeling ook overbodig. Hierdoor opent en sluit het mes licht.

Stop-pin

Het lemmet wordt bij het sluiten opgevangen door een pin. Hierdoor wordt voorkomen dat het scherpe lemmet met een klap tegen de binnenkant van het mes aankomt. Dit komt de scherpte van je mes ten goede.

Grepen

De grepen zijn gemaakt van natuurlijke of dierlijke materialen. Vaak erg mooi getekend. Deze producten hebben een natuurlijke variatie. Hierdoor is ieder greepdeel van dit materiaal uniek. Dat maakt de messen ook zo bijzonder. Een lederen etui wordt meegeleverd. Ook een ambachtelijk product en met de hand gemaakt in Frankrijk.

Door Fontenille Pataud

De zakmessen van Le Thiers worden in Thiers gemaakt onder leiding van Gilles Steinberg, de eigenaar van Fontenille Pataud. Zoals alle messen van Fontenille Pataud is ook de ‘Le Thiers’ serie gemaakt van de beste materialen om de hoge kwaliteit te kunnen waarborgen.