Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,6
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

Ferrum Forge: magnifieke mid-tech zakmessen

Ferrum Forge-logo

Ferrum Forge Knife Works heeft in enkele jaren tijd een grote naam opgebouwd in de zakmeswereld. Volledig terecht, want de zakmessen die de broers Elliot en Chris Williamson maken zijn ronduit fantastisch. Werkelijk alles klopt eraan, van het lemmet tot in de kleinste details. Volledig in-house gemaakt met de beste materialen. Dit zijn zakmessen voor en door pure liefhebbers!

De historie van Ferrum Forge

Het Amerikaanse Ferrum Forge ziet in 2009 het licht. Het verhaal begint echter al veel eerder, als de jonge Elliot Williamson een mes in handen krijgt van zijn opa. Zijn interesse is gewekt en groeit door de jaren heen. Het enige nadeel is dat de hobby steeds duurder wordt. Elliot vraagt zich af waarom sommige messen een rib uit het lijf moeten kosten en gaat op onderzoek uit. Er gaat een wereld voor hem open, met custom messenmakers die er hun brood mee verdienen. Hij is meteen onder de indruk van grote namen als Jay Fisher en Don Fogg.

Niet alleen krijgt hij antwoord op de vraag waarom sommige messen zo duur zijn, ook begint het te kriebelen om zelf aan de slag te gaan. Hij weet zijn broer Chris te besmetten met het virus en samen beginnen ze in een kleine garage met het maken van messen. Hele gave messen. Met de hand gefreesd, met de hand uitgeslepen, met de hand geassembleerd. De interesse van de buitenwereld is al snel gewekt en binnen no time is de garage niet meer toereikend.

Kunst in zakmesvorm

Inmiddels zijn de technieken om de messen te maken veranderd. Het snijden gebeurt met laser of waterstraal in plaats van de oude lintzaag. Het freeswerk gebeurt deels computergestuurd (CNC), deels met de hand. Ieder zakmes wordt in-house ontworpen en gemaakt. Met uitzondering van de schroefjes voor de lockbar insert maken ze alles zelf, van superieure materialen. Voor het ontwerp gaan ze nog wel eens collaboraties aan, met bijvoorbeeld Les George of Michal Gavac. Het resulteert in ware kunststukjes van zakmessen, van uitzonderlijk hoog niveau. Wij zijn fan!