Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Laguiole en Aubrac Gourmet: elegante en handgemaakte keukenmessen

De keukenmessen uit de Laguiole Aubrac Gourmet Ebony-serie zijn handgemaakt, elegant, sierlijk en veelzijdig. Je herkent ze je direct aan de grote ‘buik’ en de zeer spitse punt. Door deze vorm is het midden van het mes groot waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk een groot stuk vlees of groente in stukken snijdt. De smalle snede richting de punt is juist erg geschikt voor zeer precies snijwerk. Deze messen worden met de hand gemaakt in Espalion, Frankrijk.

Lees meer
17 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Kenmerken van Laguiole Aubrac Gourmet Ebony-serie

Laguiole en Aubrac Gourmet: lemmet van roestvast staal

Het lemmet is gemaakt van roestvast Sandvik 12c27 -staal. Een staalsoort met een relatief hoog koolstofgehalte waardoor het mes hard en vlijmscherp is. Desondanks is het een staalsoort die niet snel roest of lelijke plekken krijgt. Bovendien is het gemakkelijk zelf bij te slijpen mocht het mes na verloop van tijd wat van zijn scherpte verliezen.

Laguiole en Aubrac Gourmet: handgreep van ebbenhout

Uiteraard is de bruikbaarheid van deze messen een belangrijk punt, maar het oog wil ook wat. De handgreep is gemaakt van ebbenhout. Een donkere, harde houtsoort die niet alleen erg fraai is maar ook goed bestand is tegen vocht. Ideaal voor gebruik in de keuken. De handgreep zit verder vol kleine versieringen. Boven op de bolster, het gedeelte tussen de handgreep en het lemmet, zit de kenmerkende Laguiole-bij.

De rug van de handgreep is rijk versierd met handvijlwerk en de handgreepdelen zijn bevestigd aan de hand van klinknagels. In het midden van de handgreep vormen deze klinknagels een herderskruis. Dit is een verwijzing naar de legende van katholieke herders die tijdens hun trektochten naar Spanje, ver weg van een kapel of kerk, toch wilde bidden. Ze staken het mes, met het kruis naar hen gericht, voor zich in de grond om zo een gebed uit te spreken.

Laguiole en Aubrac

Laguiole en Aubrac heeft zich gespecialiseerd in het maken van kwalitatief hoogwaardige messen en bestek, met name de iconische Laguiole-zakmessen. De messen worden vervaardigd in de regio Aubrac in Zuid-Frankrijk.Laguiole en Aubrac is een modern bedrijf. Het merk heeft een uitgebreid assortiment met verschillende soorten messen (tafelbestek en keukenmessen) en de iconische Laguiole-zakmessen.