Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shizu Hamono Gifu keukenmessen: een sierlijke collectie van Sebastian Conran

De Shizu Hamono Gifu-keukenmessen zijn onderdeel van de Sebastian Conran Gifu-collectie. Een unieke en voortdurende samenwerking tussen de ontwerpstudio van Sebastian Conran in Londen en 14 traditionele ambachtslieden in het prachtige Gifu, Japan. Deze uitgebreide collectie omvat meer dan 100 producten, waaronder met de hand geglazuurd keramiek, handgemaakt meubilair en deze fantastische Shizu Hamono Gifu-keukenmessen.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Shizu Hamono Gifu Collectie

Shizu Hamono Gifu damaststaal met VG-10 kern

De keukenmessen in deze collectie hebben een lemmet gemaakt van hard en roestvast VG-10-staal, omhuld met prachtig damaststaal. Dit damaststaal wordt gevormd door het samensmeden van twee staalsoorten met verschillende koolstofgehaltes. Na het smeden worden ze bewerkt met een oxiderend middel. Het staal met een hoger koolstofgehalte verkleurt donkerder dan het andere staal, wat resulteert in een schitterend patroon. De kern van VG-10- staal zorgt voor uitstekende snijeigenschappen en is gemakkelijk zelf bij te slijpen mocht het mes na verloop van tijd wat van zijn scherpte verliezen.

Shizu Hamono Gifu handgreep van gelamineerd hardhout

De handgreep is minstens net zo sierlijk als het lemmet. De handgreep is gemaakt van Pakkahout. Dit is een hout- en harscomposiet dat erg slijtvast is. De gefacetteerde lijnen zijn geïnspireerd op de gevouwen papieren vormen van origami. De donkere handgreep geeft een mooi contrast met het zilveren lemmet.

Meer over de Sebastian Conran Gifu-collectie

De Sebastian Conran Gifu-collectie is het resultaat van een driejarige samenwerking met 16 traditionele ambachtslieden in de prachtige, natuurlijke omgeving van Gifu, Japan. Deze veelzijdige collectie omvat verlichting, meubels, keramiek, briefpapier en keukengereedschap, allemaal gemaakt met behulp van de traditionele vaardigheden en uitzonderlijke technieken van de Gifu-regio. Met meer dan 150 ontwerpen viert de collectie een rijk en divers ambachtelijk erfgoed dat 1300 jaar teruggaat, waarbij traditionele technieken worden gecombineerd met een origineel en modern ontwerp. De producten zijn vervaardigd met aandacht voor detail en met behulp van bijzondere materialen.