Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Crock-Pot: dé enige echte slowcooker!

Crock-pot

Crock-Pot is wereldwijd het bekendste slowcooker-merk. Sinds de oprichting in 1971 is de slowcooker-fabrikant ongekend populair. Crock-Pot kent een groot aantal modellen. Van groot tot klein en programmeerbaar of analoog. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zoals de naam slowcooker al doet vermoeden worden de producten op een constante temperatuur langzaam gegaard. De kracht van een slowcooker zit hem in de controle. Een stoofpotje dat staat te pruttelen op het vuur heeft al snel een te hoge temperatuur. Wanneer de temperatuur boven de 100 graden komt gaat dat ten koste van de textuur van het vlees. Voor mooi vlees dien je de temperatuur laag en constant te houden. Een slowcooker regelt dit voor je! De mogelijkheden zijn eindeloos. Een unieke ervaring en smaakbeleving die je echt moet proberen.

Hoe werkt een slowcooker?

Een Crock-Pot bestaat uit drie onderdelen: een buitenpan, een binnenschaal en het deksel. Aan de buitenkant van de buitenpan zitten de knoppen, stand I, II en een warmhoudstand, en de handvatten. Binnenin bevindt zich het verwarmingselement. Meestal zitten de verwarmingselementen aan de zijkanten. Daarin past de uitneembare binnenschaal met deksel. Hierdoor wordt de binnenschaal van de zijkanten verwarmd. De binnenpan is de pan waar je de ingrediënten in doet. Bij een Crock-Pot is deze pan uitneembaar. Hierdoor is de pan eenvoudig te vullen maar ook eenvoudig weer te reinigen na gebruik.

De contactwarmte van het verwarmingselement zorgt ervoor dat de binnenschaal en zijn inhoud precies de juiste temperatuur bereiken. De pan houdt de warmte lang vast. Door de compacte vorm en de isolerende werking van de buitenste laag is er weinig warmteverlies. Dat maakt de Crock-Pot energiezuinig.

Standen van een Crock-Pot

De slowcookers van Crock-Pot hebben in de basis altijd drie standen: slow, high en de warmhoudstand. Afhankelijk van het gerecht en de gekozen stand duurt het proces tussen de vier en de tien uur. Uiteindelijk wordt altijd de maximale temperatuur van 96 graden bereikt. Afhankelijk van het gekozen programma wordt de eindtemperatuur snel of langzaam bereikt. Doordat de temperatuur niet hoger wordt dan 96 graden brand je gerecht niet aan. Tips over het koken met een Crock-Pot lees je hier!

Veiligheid

De slowcooker is een veilig apparaat. Je dient wel rekening te houden met een aantal zaken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de slowcooker stabiel staat en niet te dicht in de buurt van een warmtebron. De buitenkant van de slowcooker kan warm worden. Gebruik daarom pannenlappen om de pan te verplaatsen of om de binnenschaal eruit te halen. De Crock-Pot is daarbij duurzaam. Het apparaat gebruikt een minimale hoeveelheid energie vanwege zijn lage vermogen. De Crock-Pot is voorzien van een ingebouwde beveiliging. Dit schakelt het systeem uit in het geval van oververhitting. Ga dus gerust de deur uit.

Eigenlijk is een slowcooker dus een elektrische stoofpan. Je kunt er ook dezelfde gerechten in maken. Bijvoorbeeld een stoofpot of een hele kip. Maar een Crock-Pot kan meer! Probeer maar eens een stevige maaltijdsoep, pulled chicken of vegetarisch. De mogelijkheden zijn eindeloos. Én een Crock-Pot heeft nog veel meer belangrijke voordelen.

Gemak

Met een Crock-Pot hoef je er niet meer bij te blijven. Je kan de Crock-Pot overal plaatsen, als er maar een stroompunt is. Gemak is dan ook een van de grootste voordelen van een slowcooker. Sterker nog: het is beter als je de slowcooker gewoon met rust laat. Stiekem even spieken kan, maar dan door het deksel heen. Want als je het deksel opent ontsnapt er warmte. Daardoor zal het garen langer duren. Omdat de temperatuur niet boven de 100 graden komt zal je gerecht niet aanbranden. Je hoeft ook niet af en toe in de pan te roeren.

Vetarm

Bij de bereiding in de slowcooker komt weinig tot geen vet aan te pas. Daar heb je zelf natuurlijk invloed op. De meeste gerechten kunnen zonder toevoeging van vet worden bereidt. Snij eventueel de randjes vet van het vlees als je geheel vetarm wil koken. Het vet zorgt echter wel voor de lekkere smaak. Voeg voldoende vocht toe, maar niet te veel. Dit kan water of bouillon zijn. Maar ook jus, gezeefde tomaten enzovoorts. Houdt er rekening mee dat sommige ingrediënten nog vocht afgeven gedurende het proces. Te veel vocht is niet wenselijk. In de slowcooker verdampt vocht niet tot nauwelijks. Omdat er bijna geen vochtverlies is krijg je een heel intense smaak. Niet uitschieten met de specerijen, dus!

Makkelijk schoon te maken

Zorg ervoor dat de slowcooker is afgekoeld voordat je hem schoonmaakt. Het deksel en de uitneembare schaal reinig je met warm water en een niet-schurend afwasmiddel. Wanneer de pan van keramiek is mag deze over het algemeen in de vaatwasser. Een pan van duraceramic meestal niet. Kijk dus goed in de gebruiksaanwijzing of de binnenpan in de vaatwasser mag. De behuizing met het verwarmingselement mag beslist niet in vaatwasser of ondergedompeld worden in water. Een vochtige doek is voldoende. Berg de slowcooker op op een droge plek. Een vochtige ruimte kan de elektra aantasten.

Iedereen kan het

Het koken met een slowcooker is niet moeilijk. Ja, je moet de pan een beetje leren kennen maar dan maak je de heerlijkste gerechten. Je vult de schaal met ingrediënten, zet de pan op de gewenste stand en de Crock-Pot doet de rest. Dag magie, hallo succes.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij de keuze van een slowcooker? Wij helpen je graag met onze keuzehulp.