Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Pannen & kookgerei Pannen voor keramisch

Pannen & kookgerei

Pannen voor een keramische kookplaat

Pannen voor het koken op een keramische kookplaat moeten een vlakke en idealiter een dikke bodem hebben. De vlakke bodem van de pan zorgt ervoor dat de warmte de volledige bodem van de pan verwarmt.

Een dikkere bodem zorgt voor een optimale warmtegeleiding naar de zijkanten van de pan. Door te kiezen voor een pan met een bodem die uit meerdere lagen bestaat kan de warmte goed vastgehouden worden. Dit komt de efficiëntie van het koken ten goede.

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Een keramische kookplaat bestaat uit een hard keramisch oppervlak dat wordt verwarmd door een verwarmingsspiraal of, tegenwoordig, ook door infraroodstraling. De keramische kookplaat wordt snel warm en de warmte is traploos regelbaar. Koken op een keramische kookplaat lijkt op inductie koken. Alleen wordt bij inductie koken de warmte overgedragen door elektromagnetische straling. Hoewel een keramische kookplaat niet afhankelijk is van het magnetisme van een perfect vlakke bodem, wil je voor jouw keramische kookplaat het liefst pannen met een zeer vlakke bodem. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie van de warmteoverdracht, het zorgt er ook voor dat jouw pannen niet wiebelen op de keramische plaat. Een groot voordeel van een keramische kookplaat is dat hij makkelijk schoon te maken is.

Keramische pannen

Pannen voor een keramische kookplaat moeten niet worden verward met keramische pannen. Onder keramische pannen verstaan we pannen met een keramische coating die fungeert als antiaanbaklaag. Die hebben wij uiteraard ook in ons assortiment. Keramische pannen kunnen wel vaak op een keramische kookplaat worden gebruikt.