Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

SCANPAN pannen: toonbeeld van Deense duurzaamheid

SCANPAN logo

SCANPAN pannen staan bekend om de aluminium pannen en de kwaliteit van de gepatenteerde coatings.

SCANPAN heeft namelijk een unieke titanium coating ontwikkeld die in consumententests structureel uitblinkt wanneer het gaat om het tegengaan van aanbakken. Ook wordt door de titanium laag binnenin de pan de warmte een stuk egaler verspreid. Uiteraard is deze coating vrij van schadelijke chemicaliën die bij goedkopere pannen vrij kunnen komen wanneer de antiaanbaklaag te heet wordt. Hierdoor stijgen de pannen met antiaanbaklaag van SCANPAN met kop en schouders uit boven de concurrentie.

Aluminium pannen

Ook de SCANPAN wokpannen en kookpannen zijn van absolute topkwaliteit. Het proces van aluminiumgieten onder grote druk heeft SCANPAN in de vingers als geen ander. Eerst wordt met de hand het gesmolten aluminium in een mal gegoten. Hierna wordt er 250 ton druk op dit gietsel gezet om zo een pan te creëren met een zeer hoge dichtheid. Deze dichtheid zorgt er tijdens gebruik voor dat de pan zijn warmte goed geleidt en vasthoudt. De dikte van de pan garandeert dat er geen vervorming plaats zal vinden.

Geschiedenis van SCANPAN

SCANPAN pannen worden sinds 1956 in Denemarken gemaakt. De naam SCANPAN komt van een samentrekking van de woorden Scandinavisch en pan. Speerpunt van SCANPAN is de duurzaamheid van zowel de producten zelf, als van het productieproces. Daarom besteedt SCANPAN erg veel aandacht aan CO2 uitstoot en het gebruik van herwonnen materialen. Zo denkt SCANPAN niet alleen aan vandaag, maar ook aan de dag die morgen zal brengen. Met een SCANPAN pan ben je jaren onder de pannen.