Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Braadpan: voor ouderwets lekker koken

Een braadpan wordt ook vaak stoofpan of sudderpan genoemd. Je gebruikt een braadpan om een product of gerecht rustig te laten garen. Het is daarom belangrijk dat de warmte in de pan goed verdeeld wordt. Vaak wordt een braadpan daarom van gietijzer of een combinatie van staal en aluminium gemaakt.

Gietijzer heeft de eigenschap om een temperatuur lang vast te houden en deze langzaam vrij te geven. Dit kan zowel een hoge als lage temperatuur zijn. Ideaal tijdens het stoven waarbij je niet een snelle en hoge piek in warmte wil hebben. Een braadpan van gietijzer is ook geschikt om gerechten koel te houden in de koelkast of vriezer. Eenmaal gekoeld kan de pan bijvoorbeeld worden gebruikt als serveerschaal tijdens een hete zomerdag. Wanneer je vaker voor een korter durende bereiding kiest is een braadpan van aluminium of roestvast staal ook een goede optie. Vooral omdat deze vaak iets lichter van gewicht zijn.

Wanneer je op zoek bent naar de beste braadpan dan kun je bij ons terecht voor een Le Creuset braadpan, maar ook pannen van de Buyer, Combekk, Demeyere, Fissler, Scanpan, Staub en Zwilling.

Een goede braadpan

Een braadpan is meestal rond of ovaal van vorm. De pannen zijn groot van maat. Dit is nodig om grote stukken vlees de ruimte te bieden. De meeste braadpannen zijn uitgevoerd met twee grepen waaraan de pan stabiel kan worden opgetild. Dit is belangrijk omdat de meeste stoofpannen zwaar zijn van gewicht, zeker de gietijzeren uitvoeringen.

Een goede braadpan is gemaakt van dik materiaal om de warmte goed te verdelen en vast te houden. Een fijne stoofpan heeft niet alleen een dikke wand, maar ook een zwaar uitgevoerde deksel. Anders verdwijnt de door de pan vastgehouden warmte alsnog eenvoudig door een te dunne deksel. Let daarom bij de aanschaf van een braadpan altijd op de gebruikte materialen. Bij knivesandtools vind je uitsluitend (braad)pannen van topkwaliteit.

Braden, sudderen en stoven met een braadpan

Braden wordt ook wel stoven, smoren of sudderen genoemd. De producten worden eerst aangebraden op hoge temperatuur om vervolgens langzaam te garen. Dat garen moet gebeuren op een lage temperatuur. De temperatuur dient onder het kookpunt te blijven. Anders droogt je gerecht uit. Een braadpan is hiervoor de beste pan.