Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Pannenset kopen?

Wanneer je in één keer een complete uitrusting voor in de keuken wil kopen, dan is een pannenset de beste keuze. Een complete pannenset bestaat meestal uit meerdere kookpannen in verschillende formaten. Soms aangevuld met een steelpan/ sauspan of een ander type pan.

Vind je een set niet compleet genoeg? Dan kan je de set altijd uitbreiden met losse pannen. Eigenlijk al onze pannensets zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Indien dit niet het geval is staat dat duidelijk vermeld in de specificaties. Wanneer je op zoek bent naar een goede pannenset zit je bij ons goed. Wij hebben pannensets in verschillende maten en prijsklasse. En met verschillende merken als Le Creuset, Zwilling, Fissler, Spring, de Buyer en Demeyere hebben wij voor iedereen een perfecte basis. En uit voorraad leverbaar.

Het verschil tussen pannen is groot. Zo ook de prijs. Het prijsverschil wordt onder andere veroorzaakt door de keuze van het materiaal. Daarnaast verschilt per merk de constructie, warmtegeleiding en kwaliteit. Kromtrekken en verslechtering van de warmtegeleiding zijn twee belangrijke eigenschappen die een pan waardeloos maken.

Warmteverdeling

Een goede pan onderscheidt zich door een zeer egale speiding van de warmte. Bewijs hiervan is de bekende bloem-test: bedek de bodem van een pan eens met een egaal laagje bloem en zet hem op een (gas)kookplaat. Een inferieure pan zal duidelijk bruine kringen in de bloem laten zien. Een goede pan zorgt voor een fijne en egale spreiding van de warmte waarmee de bloem over de hele bodem egaal bruin wordt. Wij hebben pannen voor elke warmtebron.

Kwaliteit van een pannenset

Bovendien onderscheidt een goede pan zich door verdere kwalitatieve eigenschappen. Sommige pannen(series) zijn bijvoorbeeld voorzien van koudgrepen (ook wel hittebestendige handgrepen genoemd): deze blijven koel wanneer de pan verhit wordt. Een goede pan zal ook niet kromtrekken wanneer je wisselt tussen warmtebronnen. Plaats je pan gerust op het fornuis en vervolgens in de oven. De pan zal niet kromtrekken. Ook aan innovatieve ontwerpen is gedacht. Zoals een deksel die zo is gevormd dat condens terug te pan in druppelt. Nooit meer last van een waterballet wanneer je de deksel van de pan neemt. Meer lezen over de eigenschappen van een goede pan? Hier lees je er alles over.

Pannenset inductie

Ben je op zoek naar een pannenset speciaal voor inductie? Dan kunnen wij je helpen. Wij hebben namelijk veel pannensets die geschikt zijn voor het koken op een inductiekookplaat. Pannen met vlakke magnetische bodems die optimaal contact maken met de inductieplaat. Wanneer een set of pan hiervoor geschikt is staat dit duidelijk in de specificaties.