Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Een grillpan: voor die authentieke smaak

Een grillpan is ideaal wanneer je groenten, vis of vlees wilt bereiden met een authentieke grillsmaak. Een grillpan verhit je tot een hoge temperatuur. Hierdoor schroeit het vlees of de vis dicht en blijft het sap behouden.

Het vocht dat toch vrijkomt wordt opgevangen in de ruimte tussen de ribbels die een grillpan heeft. Een grillpan gebruik je doorgaans zonder olie of boter. Indien je toch boter of olie wenst te gebruiken is het advies om het te grillen product in te smeren. Het product schroeit zich los van de pan en hierdoor ontstaat het kenmerkende lijntjespatroon waar zo’n heerlijke smaak vanaf komt. Wil je een grillpan kopen dan zit je bij ons goed. Wij verkopen grillpannen van de Buyer, Le Creuset, Petromax, SCANPAN en Staub in verschillende maten en materialen.

Voor het gebruik van een grillpan lees je ons infotopic: Grillen op gietijzer.

Grillpan inductie

Voorheen waren de meeste grillpannen niet geschikt voor inductie omdat de bodem simpelweg te weinig contactoppervlak had of niet magnetisch was. Tegenwoordig zijn de meeste grillpannen prima te gebruiken op alle fornuizen, inclusief inductie. Wanneer een grillpan te gebruiken is op inductie staat dat duidelijk in de specificaties. Zo kun je ook lekker grillen op een inductiekookplaat.

Grillpan met antiaanbaklaag

Een grillpan verhit je tot enorme hitte. Een antiaanbaklaag is hier vaak niet tegen bestand. Bovendien verlies je met een antiaanbaklaag de mogelijkheid om je gegrilde product in de oven na te laten garen. Want ook dit komt de antiaanbaklaag niet ten goede. Een grillpan zonder antiaanbaklaag of een geëmailleerde gietijzeren grilllpan is een betere keus. Het product brandt zich namelijk vanzelf los van de grill en vormt zo nog een lekkere grillsmaak ook. Daar doe je het uiteindelijk voor.

Gebruik van een gietijzeren grillpan

Het gebruik van een gietijzeren grillpan is simpel. Warm een gietijzeren pan altijd langzaam op en laat de pan ook langzaam afkoelen. Anders kan de pan gaan barsten. Omdat kaal gietijzer het een en ander aan onderhoud vergt, wordt gietijzer vaak afgewerkt met email. Heel simpel gezegd is email een superdun laagje glas. Hierdoor werkt het vrijwel hetzelfde als een reguliere antiaanbaklaag maar dan zonder de nadelen. Schoonmaken is eenvoudig. Wij raden aan om de pan met de hand af te wassen. Dit gaat eenvoudig met heet water, een sponsje en (indien nodig) een mild afwasmiddel. 

Informatie

Grillen op gietijzer

Mooi hoor, zo’n gietijzeren grillpan van Staub of Le Creuset. Maar hoe gebruik je een gietijzeren grillpan eigenlijk? Een grillpan gebruik je voor het grillen van vlees, vis of groenten op hoge temperatuur. Gietijzer warmt gelijkmatig op en is bestand tegen hoge temperaturen. Het bakoppervlak van een grillpan bestaat uit opstaande ribbels. Het is belangrijk dat de hoogte van de ribbels precies goed is. Het vrijgekomen vocht en vet wordt opgevangen in de ruimte tussen de ribbels. Als de ribbels te laag zijn komt het product in aanraking met het vocht en vet. Het is even oefenen maar dan heb je ook wat.