Deze zwarte 28 cm Staub-grillpan is gemaakt van massief gietijzer. Gietijzer staat erom bekend dat het uitstekend warmte vasthoudt en deze warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig verspreidt. Eenmaal heet kun je het pitje lager zetten. Het omgekeerde geldt ook, de pan blijft ook langer koel. Zo kun je je gerechten ook buiten de koelkast langer koel houden op een hete zomerdag. Deze eigenschappen maken gietijzeren pannen perfect om in te koken, braden en stoven.
Staub-pannen zijn oerdegelijk en gaan generaties lang mee. De pan is breed inzetbaar. Ongeacht de warmtebron. Of je op inductie, gas of iets anders kookt maakt niet uit. Naast dat de pan zich op ieder type fornuis thuis voelt staat hij ook prachtig op tafel dankzij de intens diepe kleuren van het emaille.
Majolica-email: glanzende, intens diepe kleuren
Met behulp van de zogenaamde majolica-emailletechniek wordt de diepe intense emaillekleur met hoge glans bereikt. Iedere pan wordt met twee à drie lagen emaille bedekt. Een basiscoating bedekt het gietijzer. De tweede laag geeft de pan de gewenste kleur en de laatste laag zorgt voor de hoge glans met contrasterende nuances.
Het productieproces
Het gesmolten gietijzer wordt in een zandvorm gegoten. Iedere zandvorm wordt slechts eenmaal gebruikt dus iedere pan is uniek. Overtollig gietijzer wordt verwijderd na de pan uit het zand te hebben gehaald. Ook alle resten van het gietzand en overige onvolmaaktheden worden verwijderd. Daarna wordt het gietijzer voorbereid voor de emaillelagen. Na het aanbrengen van de emaillelagen wordt de pan 30 minuten lang op 800 graden Celsius gebakken. Het resultaat is een oerdegelijke pan die generaties lang meegaat!