Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Extra lange bedenktermijn t/m 31 januari 2019!
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Pannen & kookgerei Boska fonduepannen

Gratis Boska-kaasschaafsleutelhanger

Bij aanschaf vanaf €50,- aan Boska-producten.

Pannen & Kookgerei

Boska fonduesets en raclette: voor de lekkerste gesmolten kaas

Boska

Boska heeft diverse fonduepannen en fonduesets voor een geslaagde kaasfondue. Breng de romantiek aan tafel met een schattige tapas fondue met een inhoud van 200 ml.

Of ga voor de fondueset Bianco met een pan van aardewerk en 1 liter inhoud. En wat te denken van de Mr. Big? Een party fondue met 6,5 liter inhoud en twaalf bijgeleverde vorkjes. Of je nu een avondje wilt fonduen met z’n tweeën of met een hele groep, Boska heeft de oplossing!

Opkomst van kaasfondue

Kaasfondue zoals we het nu kennen is een Zwitserse uitvinding uit de jaren ‘60. De naam fondue is afkomstig van het Franse woord ‘fondre’, wat smelten betekent. Kaasfondue werd een luxe-eten dat ideaal gecombineerd kon worden met brood en wijn. Perfect voor een knus avondje met familie of vrienden. Omdat in Zwitserland diverse kazen gemaakt worden, ontstonden al snel verschillende varianten. De meest voorkomende kaasfondue werd echter gemaakt met Gruyère of Emmentaler, aangevuld met wijn of specerijen.

Gebruik van de kaasfondue

Het gebruik van een Boska-fondueset verschilt per product. Zo is de ene pan vuurvast, wat wil zeggen dat hij op open vuur gebruikt kan worden. Andere fonduepannen zijn dit niet. Met deze pannen warm je de kaas op in de magnetron, of in een andere pan waarna je de kaas overgiet in de fonduepan. De pan plaats je op het onderstel, waarna waxinelichtjes of fonduebranders de kaas op temperatuur houden. Ook leuk: de fonduesets van Boska zijn niet alleen geschikt voor kaasfondue, maar ook voor chocoladefondue. Ook erg lekker. Met een fondueset van Boska kan je meerdere kanten op.

Raclette

Naast fonduesets heeft Boska ook apparaten voor raclette in het assortiment. Een traditioneel Zwitsers gerecht dat je in stijl moet serveren. Met de raclette van Boska staat er een stijlvol apparaat op tafel. De raclette bestaat uit een voet voor stabiliteit op tafel, een houder voor de kaas en een kap van met verwarmingselement. Je plaatst een blok kaas in de houder. De bovenkant van de kaas smelt door het verwarmingselement. De opstelling is draaibaar. Daarmee kan je de kaas aan beide zijden laten smelten. Keer de kaas regelmatig voor het beste resultaat.

Boska: al meer dan honderd jaar gek van kaas

Het Hollandse Boska is een echte specialist op kaasgebied. Al meer dan een eeuw maakt het bedrijf producten voor kaas. Of zoals ze het zelf noemen: Cheesewares. Over de jaren is het assortiment flink gegroeid, met onder meer kaasschaven, kaasplanken, kaasraspen, kaasfonduesets en kaasmessen. Alles voor het verwerken van kaas. Behalve de kaas zelf. De producten van Boska zijn er voor iedereen, van hobbykok tot kaasboer.