Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

SCANPAN Classic: aluminium pannen met titanium coating

SCANPAN pannen uit de Classic-serie zijn ontzettend fijn in de keuken. Deze aluminium pannen zijn relatief licht van gewicht. Hierdoor werken ze erg fijn kun je ze makkelijk verplaatsen en opbergen. De SCANPAN Classic-pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, behalve inductie. Ook geschikt voor gebruik in de oven, tot 260 graden Celcius.

Het productieproces

Het proces van aluminiumgieten onder grote druk heeft SCANPAN in de vingers als geen ander. Eerst wordt met de hand het gesmolten aluminium in een mal gegoten. Hierna wordt er 250 ton druk op dit gietsel gezet om zo een pan te creëren met een zeer hoge dichtheid. Deze dichtheid zorgt er tijdens gebruik voor dat de pan zijn warmte goed geleidt en vasthoudt. De dikte van de pan garandeert dat er geen vervorming plaats zal vinden. Je krijgt zelfs levenslange garantie op het niet kromtrekken van de pan.

Titanium pan

Uniek is SCANPAN’s gepatenteerde antiaanbaklaag. Deze is gemaakt door het inbakken van titanium in de aluminium pan. Hierdoor ontstaat een slijtvaste antiaanbaklaag die tot veel hogere temperaturen kan worden verhit, zonder dat schadelijke stoffen vrij komen. De krasvastheid van deze laag is zo goed dat je gerust met metalen spatels in de pan aan het werk kunt, zonder krassen.

Milieuvriendelijke pannen

Met het oog op het milieu worden alle SCANPAN pannen 100% “groen” geproduceerd. Zo wordt gebruik gemaakt van 100% gerecycled aluminium en wordt er alles aan gedaan om Co2-uitstoot te minimaliseren. SCANPAN produceert nagenoeg al haar pannen in Denemarken.