Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Richardson Sheffield Scandi messen: stijlvol design en hoge kwaliteit voor een scherpe prijs

Een modern design en natuurlijke elementen worden gecombineerd in de Richardson Sheffield Scandi-serie. De messen zijn namelijk minimalistisch vormgegeven met een stijlvolle handgreep die licht gebogen is. Door die buiging ligt het mes prettig in de hand. De handgreep is gemaakt van essenhout. Dit natuurlijke product in combinatie met de moderne vormgeving zorgt voor een mooi contrast. Het lemmet van de messen loopt door in de handgreep, een zogenaamde full tang-constructie. Dit zorgt voor een prettige balans. Deze balans, de buiging in de handgreep en het feit dat de keukenmessen relatief licht zijn, zorgen ervoor dat je lang met de messen kunt snijden zonder dat je hand vermoeid raakt.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Richardson Sheffield Scandi serie

Handgreep van gecarboniseerd essenhout

De handgreep van de Scandi-messen is gemaakt van gecarboniseerd essenhout. Essenhout is een mooie, lichte houtsoort. Omdat het gaat om een natuurproduct, is de houtnerf voor elk mes uniek. Het hout is gecarboniseerd. Dit betekent dat het behandeld is door het eerst onder hoge druk te verwarmen om het hout te drogen. Daarna wordt het hout nogmaals verhit, dit keer tot een zeer hoge temperatuur. Het proces zorgt ervoor dat het hout sterker is. Het is hierdoor ook beter bestand tegen vocht. Daarbij zorgt de techniek voor een intensere kleur van het hout.

De handgreep heeft een opvallende vorm. Hij staat stukje omhoog, ten opzichte van het lemmet. Hierdoor is de handgreep hoger als je aan het snijden bent en hebben je vingers meer ruimte. Daarnaast zorgt deze hoek ervoor dat je pols automatisch in een comfortabele positie blijft. Daarbij zijn de messen relatief licht. Al deze factoren zorgen ervoor dat je fijn snijdt met Richardson Sheffield Scandi-messen.

Lemmet van X50CrMoV15-staal

De staalsoort die gebruikt wordt voor het lemmet van Richardson Sheffield-messen, is X50CrMoV15-staal. Deze staalsoort wordt erg veel gebruikt voor Westerse messen. Wanneer het gaat om staal, is het altijd een balans tussen sterkte, flexibiliteit en roestvastheid. X50CrMoV15-staal is goed bestand tegen roest, en toch relatief sterk. Hierdoor heeft het mes goede snijeigenschappen en kan het in een scherpe hoek van 20˚ geslepen worden. Ook is het onderhoud van het mes, door de roestvaste eigenschappen, relatief makkelijk. Bovendien is het een staalsoort die je goed zelf kunt bijslijpen wanneer de snede zijn scherpte verliest.